Het logo van Binance op een crypto-event in Malta.
Volledig scherm
Het logo van Binance op een crypto-event in Malta. © REUTERS

Cryptobeurs Binance moet van toezichthouder stoppen in Verenigd Koninkrijk

CryptomuntenCryptobeurs Binance moet stoppen met het aanbieden van diensten in het Verenigd Koninkrijk. Het bedrijf heeft namelijk geen vergunning voor de Britse markt, heeft financiële waakhond FCA laten weten. Ook waarschuwt de toezichthouder consumenten om niet via de handelsplaats voor digitale munten te kopen of verkopen.

0 reacties

 1. Wanneer kies je best voor de gratis ziekteverzekering van de overheid in plaats van voor een mutualiteit?
  Spaargids.be

  Wanneer kies je best voor de gratis ziektever­ze­ke­ring van de overheid in plaats van voor een mutuali­teit?

  De wettelijke ziekteverzekering is verplicht in België. Dit systeem biedt iedereen toegang tot medische verzorging. Om van dat systeem te kunnen genieten, moet je je aansluiten bij een ziekenfonds of bij de Hulpkas voor Ziekte en Invaliditeitsverzekering (HZIV). Maar hoe bepaal je die keuze? En waarin schuilt het verschil tussen ziekenfonds en hulpkas? Spaargids.be zet het voor je op een rij.
 2. "Een extra verificatie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je kredietkaart gestolen wordt
  Spaargids.be

  "Een extra verifica­tie is niet altijd nodig": dit riskeer je wanneer je krediet­kaart gestolen wordt

  Een betaalkaart kwijtspelen kan je heel wat stress bezorgen. Zeker als het een kredietkaart is, houd je best je hart vast. Heel wat belangrijke info is immers direct op je kaart te vinden. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat een dief je kaart -zelfs zonder pincode- kan gebruiken. Wat zijn nu precies de risico’s en wat moet je absoluut doen wanneer je je kredietkaart verliest? Spaargids.be zocht het voor je uit.
 1. Digitale euro op komst: geldexpert legt uit hoe het werkt en waarin in hij verschilt met de gewone euro
  PREMIUM

  Digitale euro op komst: geldexpert legt uit hoe het werkt en waarin in hij verschilt met de gewone euro

  De Europese Centrale Bank komt deze zomer met zijn plannen voor een digitale euro. Die zal cash aanvullen en je zal die cash dus elektronisch kunnen uitwisselen. Hoe verschilt dit centrale bankgeld van het geld dat we op onze zicht- en spaarrekeningen hebben? Gelijkt hij op de munt die Facebook in het leven wil roepen? Of zijn er gelijkenissen met cryptomunten zoals de Bitcoin? Onze geldexperte Véronique Goossens legt uit. “Ooit stellen we onze koffiemachine zo in dat er automatisch koffiecapsules worden besteld, als de voorraad bijna op. De betaling gebeurt dan vanzelf.”
 2. Met gevelisolatie kan je jouw verwarmingskosten met 30 procent verlagen: voor wie is het interessant? En wat kost het?
  Livios

  Met gevelisola­tie kan je jouw verwar­mings­kos­ten met 30 procent verlagen: voor wie is het interes­sant? En wat kost het?

  Je gevel isoleren aan de buitenzijde van je woning kan je verwarmingskosten met 30% verlagen. Dat zegt xthermo, de Belgische federatie van fabrikanten van systemen voor buitengevelisolatie. “Buitengevelisolatie is de volgende logische stap nadat je je dak en ramen hebt geïsoleerd.” Maar wat komt daar precies bij kijken? Wat kost het en kan je er een premie voor opstrijken? Livios.be zocht een antwoord.
 3. Ze gingen graag op de foto met Jean-Marie Pfaff, maar oprichters cryptomunt nu aangehouden voor fraude: 2,6 miljoen euro en 17 luxevoertuigen in beslag genomen
  PREMIUM
  Antwerpen

  Ze gingen graag op de foto met Jean-Ma­rie Pfaff, maar oprichters cryptomunt nu aangehou­den voor fraude: 2,6 miljoen euro en 17 luxevoer­tui­gen in beslag genomen

  De onderzoeksrechter heeft deze week vijf mensen aangehouden voor fraude met cryptomunt Vitae. Twee van hen zijn de Antwerpenaren Mendy Z. en Shrage P., die mee aan het hoofd stonden van de organisatie. In totaal werden 2,6 miljoen euro, 17 luxevoertuigen en diverse luxehorloges en goud in beslag genomen.