Bedoeling is te kijken of er "gezien de druk op de consumenten door de historische hoge energieprijzen uitzonderlijke winsten worden gemaakt".
Volledig scherm
Bedoeling is te kijken of er "gezien de druk op de consumenten door de historische hoge energieprijzen uitzonderlijke winsten worden gemaakt". © ThinkStock

Creg onderzoekt uitzonderlijke winsten in energiesector

In het licht van de extreem hoge stroom- en gasprijzen op de markt onderzoekt de federale energieregulator Creg of er in de sector uitzonderlijke winsten zijn gemaakt. Dat bevestigt een woordvoerder van de Creg.

44 reacties

 • peeters jos

  4 maanden geleden
  Prijs wordt door internationale markt bepaald, maar ik mag niet op internationale markt (Frankrijk, Nederland) klant worden. Waw. Prijs x 3 gegaan is ook de btw x 3, spreek mij niet van woekerwinsten de staat wordt hier slapend rijk.
 • ellen Meeusen

  4 maanden geleden
  Wordt de staat ook gecontroleerd op extreme winsten? Volgens mij gaan al onze centen daar naartoe
 • jo vandenberghe

  4 maanden geleden
  Niemand mag zich verrijken aan de crisis?Hoe komt het dat industrie en kmo maar liefst 20 keer minder betalen voor energie dan de gewone werkers?Hetzelfde met de belastingen,de gewone man die dagelijks zijn baas rijker maakt betaalt zeker 20 keer meer belastingen.Hoogtijd België volledig te hertekenen en de compleet scheefgetrokken situatie eens recht te trekken!Hoe komt het dat Gaselwest de duurste intercommunale van gans België is?Hoelang moeten wij dat nog allemaal verdragen?
 • Karel Van Beeck

  4 maanden geleden
  Onderzoeken wel maar iets aan doen dat is iets anders.
 • Kris Tyteca

  4 maanden geleden
  Rijken worden rijker, olie-sjeiks miljardenwinsten, Gas, woekerprijzen door speculatie... Er moet niks onderzocht worden, toch? Miljoenen Europeanen bewust in miserie brengen! Dit is voor mijn part misdaad met voorbedachte rade! "Nu psychisch verstikkend!"
 1. Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  Crypto in 1-2-3: deze fouten moet je vermijden als je start met crypto

  In deze tiende aflevering van de HLN-podcast Crypto in 1-2-3 geven Kim en Peter praktisch advies om te starten met crypto. Welke tools zijn er om van start te gaan in de cryptowereld? Hoe beperkt je je risico? Hoe verkrijg je bitcoins? Is er kapitaalgarantie? Wat is een broker? Welke fouten hebben Peter en Kim zelf gemaakt en wat zijn de belangrijkste stappen waar je moet opletten voor je gaat investeren? Vragen waarop we in deze tiende aflevering allemaal een antwoord op krijgen.
 2. OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-docu, en dat is niet weinig
  Play
  Showbizz
  5

  OnlyFans-ster Jamecia verklapt hoeveel extra ze verdient na de Streamz-do­cu, en dat is niet weinig

  Hoe gaat het met de OnlyFans-modellen uit de documentaire ‘OnlyFans: De Naakte Vlaamse Waarheid’, een half jaar nadat de reeks op Streamz verscheen? Dat wou Showbits wel eens weten en dus spraken we opnieuw af met Jamecia. Haar getuigenis heeft haar carrière zeker een boost gegeven. Ze verdiende al goed haar boterham met seksueel getinte video’s, maar sindsdien heeft ze nog meer volgers. Volgers die haar uiteraard betalen om haar video’s te kunnen bekijken. Hoeveel haar dat extra oplevert per maand, verklapt ze aan Senne in een nieuwe Showbits. Bekijk hier de succesvolle Streamz-docu Onlyfans.

Geld