Exclusief voor abonnees

Zwanger, arbeidsongeschikt of ziek? Dit zijn de financiële gevolgen

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Acht op de tien Belgen kennen hun inkomen niet bij langdurige afwezigheid. Sterker nog, ze schatten dit veel te hoog in. Een nieuw platform van Baloise en KU Leuven moet iedereen in staat stellen de impact van arbeidsongeschiktheid te berekenen. “Al na enkele maanden met een uitkering kan je het gevaar lopen niet meer rond te komen.”

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dian Jans

  Zolang je ouders nog leven heb je hulp , indien je toch zonder hulp op ziekenkas valt is het een probleem. Heb je niet veel spaargeld wordt het moeilijk om toe te komen. Waarom moet een zieke mens zo weinig krijgen?

 • Danielle Scherrens

  Als alleenstaande op ziekenkas terecht komen is in armoede gesmeten worden. En geen kat die daar van wakker ligt. En ik spreek niet voor mezelf.

 • vangeel guido

  Ben je ziek dan ga je in Belgie arm zijn en opgepast je zou nog eens onder de brug moeten slapen.

 • rudy poelmans

  15 jaar aan een stuk gewerkt zonder een dag ziekte. Toen toch een keer ziek gevallen. De dag van de operatie was mijn eerste ziektedag op en donderdag. Werd verplicht om volende mandag terug aan het werk te gaan van de controledokter. Het was maar een operatie aan de urine wegen als uitleg. Ik heb 2 weken gejankt van de pijn op het werk. In deze situatie speelt het geen rol of je minder verdiend, maar sollidariteit werkt maar in een richting.

 • Peeters Freddy

  Vraag dat eens aan mijn zoon hoeveel dat het kist, die is arbeidsonbekwaan van maart 2018 door een blunder van de chirurg, hij werd aan de verkeerde heup geopereerd en kan niet pijnloos stappen. De verzekering van de kliniek stuurt de zoon van het kastje naar de muur. Maandelijks 500 euro minder inkomsten, reken maar uit.