Zoveel kost pint in Londense pub. Veel Britten vinden dat niet meer betaalbaar

iStock
Meer dan de helft van de Britten vindt de prijs van een pint in de pub niet meer betaalbaar. Bij een enquête antwoordde 45 procent "eerder onbetaalbaar" op de vraag of een pint betaalbaar is in de pub. Voor 11 procent is dat "hoogst onbetaalbaar".

Het onderzoek werd uitgevoerd door peilingsbedrijf YouGov in opdracht van Camra - voluit Campaign for Real Ale - een lobbyorganisatie die bier en pubs promoot. Carma wijt het te hoge prijskaartje dan ook aan de vele heffingen die de Britse staat heft op alcoholische dranken in pubs.
Volgens de krant The Guardian kost een pint bier in Londen tegenwoordig gemiddeld 5,2 pond, of zowat 5,8 euro. Buiten Londen moet de caféganger minder neertellen, met gemiddeld 3,5 pond.
Brancheporganisatie British Beer and Pub Association wijt de forse daling van het aantal pubs de voorbije jaren aan de sterk gestegen bierprijs. Op tien jaar tijd is de prijs van een pint in de pub met zowat 28 procent gestegen.
17 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jozef Van Schuerbeeck

  De hoofdpijn achteraf is toch gratis ?

 • Stefan Vantstraat

  Daar drinken we’r eentje op!

 • André Gijbels

  Zullen nog duurder worden zodra de Brexit een feit is geworden

 • Desire VD Goede

  33cl Stella op cafe in HongKong kost omgerekend 11 euro, in Singapore hetzelfde. Zelfs het lokale fluitjesbier is er veel duurder dan een gewone pils hier. Blijf dan thuis drinken, of drink een cola.

 • oswald billiet

  Ik ga veel naar Londen en pub bezoek is een vaste waarde. Maar een "pint" is verdomd duur geworden en z'n ponden niet waard. Voor mij is dat heerlijke pub bezoek al sterk gereduceerd en ik drink nu half pints.