Zoveel geven we per maand uit aan kledij en schoenen

(Illustratiefoto)
Getty (Illustratiefoto)
Belgen geven gemiddeld 78 euro per maand uit aan kleding en schoenen. Dat blijkt uit een studie van iVOX in opdracht van outletketen Caméléon. Uit de rondvraag bij 1.000 landgenoten blijkt nog dat een derde van de ondervraagden minstens een keer per maand een bezoek brengt aan een kledingwinkel.

Gemiddeld geven Vlamingen twintig euro meer uit dan Walen (87 euro tegenover 67 euro). Mannen hechten volgens het onderzoek meer belang aan de kwaliteit (67 procent tegenover 59 procent), terwijl vrouwen eerder gaan kijken of het kledingstuk mooi is (64 procent tegenover 50 procent).

Prijs

55-plussers kijken minder naar de prijs van hun kleding (65 procent tegenover 79 procent bij de jongeren). Ze vinden het dan wel belangrijker dat hun kleding functioneel is (50 procent tegenover 38 procent bij de jongeren). Zeven Belgen op de tien geven aan dat ze eerst naar de prijs van het kledingstuk kijken alvorens het te passen.

Alleen winkelen

Ongeveer de helft van de ondervraagde Belgen zegt meestal samen met iemand anders te winkelen. Dit geldt vooral voor mannen (6 op de 10) terwijl slechts 1 vrouw op de 3 aangeeft te winkelen in gezelschap. Bovendien bevestigt 1 man op de 3 dat behalve hijzelf ook zijn partner kleding voor hem koopt, terwijl vrouwen twee keer vaker alleen gaan winkelen (51 procent tegenover 26 procent bij de mannen).
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Rik Bic

    78 eur per maand ? Tja,als je ziet hoe de meerderheid ( man en vrouw) erbij loopt verbaast mij dat niet. Stijl en elegantie zijn ver zoek tegenwoordig.

  • Ramon Simon

    Te gek voor woorden. Kleding is functioneel, je hebt niet elke maand nieuwe kleding nodig. Jeans en katoen gaan heel lang mee. Dit soort consumptiegedrag is op wereldschaal ontzettend slecht voor het milieu.

  • Bernd Vaes

    Gelukkig spreekt men over een gemiddelde. Lang niet iedereen geeft zoveel uit, lang niet. Het lijkt hier een beetje op: zoveel is het gemiddelde inkomen en slechts enkele procenten van de bevolking hebben meer dan 50 % van alle inkomen.