Zomersolden sluiten af met omzetstijging van 1,5 procent

UNKNOWN
De zomersolden kenden dit jaar een licht positief resultaat. De omzet van de door het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) ondervraagde kleding- en schoenenwinkels steeg met 1,5 procent ten opzichte van de zomerkoopjes van vorig jaar. De eerste twee soldenweken waren, mede door de hittegolf, minder succesvol dan de laatste twee koopjesweken. Dat laat het NSZ weten in een persbericht.

Door de bank zijn handelaars tevreden over de afgelopen koopjesperiode, zo blijkt uit een telefonische rondvraag van de ondernemersorganisatie bij 262 kleding- en schoenenzaken. Gemiddeld steeg de omzet bij de detailhandel met 1,5 procent ten opzichte van de zomersolden van 2009.
 
"Een licht positieve eindbalans", zegt NSZ-voorzitter Christine Mattheeuws. "Zonder de grote hitte die begin juli een aantal opeenvolgende dagen aanhield, hadden de resultaten fraaier kunnen zijn. Eens de temperaturen draaglijker werden, kwam de verkoop goed op gang."
 
Daarnaast viel ook op dat gedurende de laatste soldenweek een vijfde van de handelaars zijn producten aan dumpingprijzen verkocht, om zo weinig mogelijk stock over te houden. (belga/kve)