Zo vindt u de goedkoopste aardgasleverancier

Shutterstock
De aardgasprijzen bevinden zich al een tijdje op een laag peil. Dat is uiteraard goed nieuws, maar hoe kiest u nu de goedkoopste leverancier die ook het best bij u past?

Prijs vergelijken

Volgens energieregulator Creg (Commissie voor de Regulering van de Elektriciteit en het Gas) bedroeg de gasfactuur voor een huishouden met een doorsnee verbruik in september gemiddeld 1.031 euro. Daarmee duiken we aardig onder de prijzen van onze buurlanden. 

Als een goedkope aardgasleverancier vinden voor u van cruciaal belang is, dan vergelijkt u best online hoe u maximaal voordeel uit de huidige relatief lage prijzen haalt. 

Een gezin uit Antwerpen met een gemiddeld verbruik (23.260 kWh) en een vast energietarief is volgens Mijnenergie.be momenteel bijvoorbeeld het goedkoopst af bij Lampiris, met een jaarfactuur van 752,69 euro. Dat is meer dan 500 euro voordeliger dan het duurste aanbod op de markt! Het prijsverschil valt onder meer te verklaren door de korting van 262,01 die Lampiris via de vergelijkingssite toekent. 

TipVeranderen van aardgasleverancier? Bekijk hoeveel u zelf kunt besparen.

Goedkoop aardgas, groen aardgas?

Als consument hechten we ook almaar meer belang aan groene energie. Aardgas is een fossiele brandstof, net zoals aardolie en steenkool. Helaas produceren onze energieleveranciers nog geen grote hoeveelheden duurzaam gas. De aardgasleveranciers kiezen er daarom voor om de CO2-uitstoot, die vrijkomt bij fossiele brandstoffen, te compenseren. In ruil voor de prijs die u betaalt, lanceert of steunt uw energieleverancier projecten die de CO2-uitstoot beperken. Ze noemen dat CO2-neutraal gas. Onder meer Essent en Mega bieden dat hun klanten aan. 

Lees ookAardgasprijzen historisch laag: zo profiteert u er maximaal van

Goede dienstverlening

Een ander argument dat mogelijk de doorslag geeft, is het serviceniveau van de energieleverancier. De Vlaamse energieregulator Vreg maakt het op haar website bijvoorbeeld mogelijk om de dienstverlening van de verschillende aanbieders af te toetsen. U verneemt dan bijvoorbeeld hoe snel de leverancier reageert op uw mails of telefoons en wat een betalingsherinnering u kost.

TipAardgas vergelijken? Vergelijk hier de goedkoopste tarieven.

Lees ook:

Elektriciteit en aardgas bij dezelfde leverancier: een verstandige keuze?

Belg meeste tevreden bij kleine energieleveranciers

Waarom u best jaarlijks van energieleverancier verandert

Bronmijnenergie.be.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Ellen Bourdinon

  @Dirk Van Loo, ongeveer hetzelfde aan het meemaken met Eneco, beloofde korting van ongeveer 265 euro niet in rekening gebracht bij de afrekening. Nu beweert Eneco dat we op een ander contract hebben ingetekend dan dit wat Mijn.energie.be ons voorstelde. Echte maffiapraktijken!

 • Marc Breugelmans

  Wie is er de dupe van al die cijfers?Juist de mensen die niet al te slim zijn worden langst alle kanten in zak gezet.

 • Patrick De pauw

  Men zou de goedkoopste prijs verplicht moeten aanduiden ipv die berekening te laten doen door de mensen en dan ook die vaste vergoedingen erbij?nu is het een wirwar van leugens en bedrog

 • dirk van loo

  IK heb via 'mijn energie' een kontrakt afgesloten bij Essent voor aardgaslevering aan 2,753 c€/kWh, een vaste vergoeding van 60 € en een korting van 340 €. Maar op de voorschotfaktuur werden andere cijfers gebruikt: 3,851 c€/kWh, 70 € vaste vergoeding en 50 € korting!!! Zogezegd een vergissing van de komputer.... hahahaha. Oppassen dus, alles dubbelgoed kontroleren!!

 • Marc Dirven

  Als ze nu gewoon simpelweg de kwh- prijs op hun site zetten. Nu moet je u een breuk zoeken tussen al hun pdf-kes.