Zo bespaar je op je online hotelboeking

KOS
Vooral online vliegen de hotel­aanbiedingen je om de oren. Met deze zes tips & tricks ben je ook écht zeker dat je de goedkoopste kamer in de wacht sleept.

1 Check een paar metazoekmachines

De allergoedkoopste prijs? Die vind je enkel via een metazoekmachine, een platform dat verschillende sites tegelijkertijd vergelijkt. Onmisbaar is www.hotelscombined.com, dat meer dan honderd boekingssites omvat en je bovendien de terugbetaling van het prijsverschil garandeert als je een bepaald hotel nóg goedkoper geprijsd vindt. Combineer met www.geniustravel.com/nl/hotels en www.trivago.be, en je hebt een mooie vergelijkingsbasis.

2 Boek tijdens soft openings

Je hebt 22% van dit artikel gelezen
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernd Vaes

  Ergerlijk: De lakens worden mooi ververst zoals het hoort, maar de matras? leg jouw neus er maar eens aan, dan boek je staande -ede in een duurder hotel in.

 • Patrick Jans

  Rechtstreeks naar hotel, guesthouse, B&B bellen of mailen en de beste prijs vragen. Vaak geven ze een (groot) deel die ze normaal als commissie (15 tot 20%) betalen aan de boekingswebsites als extra korting bovenop de laagst gepubliceerde prijs. Wij hebben een guesthouse en doen dat in elk geval.

 • Mike De Coster

  Nonsens. Ik werk in een hotel. Prijzen passen zich enkel aan aan vraag en aanbod. Op hetzelfde moment ga je nooit twee verschillende prijzen vinden, gezien dat contractueel niet mag; het enige verschil zit in de formules.

 • Dietrich Van Helder

  Je reis boeken met een andere laptop en login als met dewelke je de opzoekingen hebt gedaan helpt ook.