Zalando gaat “betaalbare” mondmaskers verkopen

REUTERS/Zalando
Online kledingverkoper Zalando voegt vanaf vandaag “betaalbare” mondmaskers van textiel toe aan zijn assortiment. “Iedereen moet er kunnen aan geraken”, meldt het Duitse bedrijf. De opbrengst van de verkoop gaat naar een goed doel. 
Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.

In heel wat landen beveelt de overheid mensen aan, of verplicht ze hen zelfs, mondkapjes te dragen om de verspreiding van het nieuwe coronavirus tegen te gaan. De populaire online verkoper van kledij Zalando wil naar eigen zeggen haar steentje bijdragen, omdat het niet voor iedereen even makkelijk is om zo’n mondmaskertje te bemachtigen. 

“Dankzij het netwerk van partners van het bedrijf en de productie van onze huismerken kunnen we vanaf vandaag niet-medische maskers te koop aanbieden”, aldus Zalando. “Door betaalbare textielmaskers aan te bieden, kunnen mensen anderen beschermen en blijven de medische maskers behouden voor zorgverleners”, klinkt het nog.

Zalando heeft mondmaskers vanaf 1 euro in het assortiment, met aanvankelijk enkele verschillende ontwerpen die de komende weken nog zullen worden uitgebreid. De opbrengst van de mondmaskers gaat naar de ngo Humedica.

Zalando zag net als andere kledingverkopers een dip in de verkopen door alle coronamaatregelen. Desondanks nam de omzet in het eerste kwartaal volgens voorlopige cijfers met circa een tiende toe tot 1,5 miljard euro. "En de eerste weken van april stemmen ons optimistisch over het tweede kwartaal", aldus financieel topman David Schröder.

Zelf mondmaskers maken? Bekijk het aanbod van naaimachines op HLN Shop.
18 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Johan Slots

  Doel van een masker is nog steeds "bescherming". Bescherming voor uzelf en voor anderen.Vanuit de overheid zijn filterjes een must en deze heeft dan ook heel veel geld geïnvesteerd hierin. Ga daarom voor een dubbelwandig model en koop aub belgisch! Zarlando zal onze financiële put niet vullen.

 • Anna Vandeplas

  Goede prijs voor een stoffen masker. En de winst gaat naar een goed doel. Iedereen wint.

 • Ilse Braet

  Hier in Portugal kan je zelfs maskers kopen bij de post! 10 mondmaskers voor €7. Ook het eenmalig gamma bij Lidl volgende week zal mondmaskers aanbieden. Bijna 80% van alle Portugezen dragen een mondmasker. En resultaat mag gezien zijn! Amper 905 doden op 11 miljoen inwoners . Komaan Belgen !

 • Kimberley Denis

  Maar wel nergens te vinden op de website

 • johny vanderlinden

  Mogen we die gratis terugsturen zoals de rest van uw assortiment?