Exclusief voor abonnees

Woning afbetaald? Dit kan u nu doen met uw geld

Michaël Van Droogenbroeck
Steven Richardson Michaël Van Droogenbroeck
Heeft u straks uw huis of appartement helemaal afbetaald? Dan komt het bedrag vrij dat u al die jaren maandelijks aan de bank terugbetaalde. Wilt u dat extra geld zo goed mogelijk besteden? Dit zijn zinvolle investeringen.

Een van de mogelijkheden is langetermijnsparen. Dit lijkt vandaag minder interessant door de huidige rente, maar levert wel een mooi fiscaal voordeel op. Net dát voordeel dat u anders verliest wanneer uw huis is afbetaald.

Je hebt 7% van dit artikel gelezen

Lees je graag alle artikels op HLN?

Krijg nu 1 maand onbeperkt en gratis toegang tot alle artikels.

Ik wil toegang
Digitaal abonnement HLNDigitaal abonnement HLN1ste maandgratis

Stop of pauzeer wanneer je wil

 • Onbeperkt toegang tot alle artikels
 • Iedere week gratis tickets en straffe kortingen4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Jonkers

  Meestal is je woning "afbetaald" als je rond de 50 bent. Heb je dan het "geluk" dat je 3 kinderen hebt die verder studeren.....blijft en NIETS meer over om iets extra te doen en ben je weeral voor jaren de melkkoe van de staat.....inschrijving, kot, studie's. Toch zeker als je een gewone arbeider of bediende bent. Studiebeurzen zijn dan voor het "rijk" volk dat met dikke BMW 's rijden.....

 • Dirk Tuymans

  In een kluis steken. Zo bespaar je erfbelasting te moeten betalen... Na de dood iemand de kluis leeg halen en de belastingen moeten kunnen aantonen hoeveel erin lag....Voila. Da brengt het meeste op.

 • Marc Spandel

  Besteed je geld aan jezelf, en niet aan profiterende bankiers!

 • Marc Sierens

  Zeker niet aan de bank aanbieden voor lange termijnrekening te openen,zij beleggen ontvangen dikke winsten en wij krijgen dan een abbekras aan rente die bij aftrok v/d jaarlijkse kosten op bijna 0% uitkomt,en nog je moet eens uw geld gaan terugvragen omdat je het dringen nodig hebt,erger dan een moord begaan bij de bank.

Video