Winkels aan de kust en in toeristische centra mogen straks elke zondag open

ANP
Winkels aan de kust en in toeristische centra mogen binnenkort elke zondag open zijn. Dat hebben de meerderheidspartijen beslist in de Commissie Sociale Zaken.

“We willen de handelaars de kans geven om ook op elke zondag te kunnen verkopen en toeristen te kunnen lokken”, reageert Vincent Van Quickenborne (Open Vld). Hij benadrukt ook dat de nieuwe regeling niet betekent dat de werknemers ook elke zondag zullen moeten werken. “Er zijn een aantal grendels ingeschreven in de wet die bepalen dat een werknemer maximum een aantal zondagen per jaar mag werken en daaraan wordt niets gewijzigd.”

Werken op zondag wordt voor elke individuele werknemer beperkt tot 39 zondagen per jaar, waardoor hij of zij gegarandeerd dertien vrije zondagen per jaar heeft. Voortaan zullen winkels in kustgemeenten en toeristische centra vanaf nu dus 52 zondagen per jaar de deuren kunnen openen.
34 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • james vroman

  zeker bij telenet die sturen spookfacturen zelfs al ben je al een maand over met easy switch ...ze zijn zo verknocht aan ontvangen ..zet in dit geval onder vrije mededeling :de nummer van de gestructureerde mededeling en daaronder Betaling onder protest en onder voorbehoud van rechten en u naam !

 • Louis Smeekens

  Allez, die werknemers kijken er zeker naar uit. Het is enkel de klant en de winkelbaas die daarmee tevreden is. Dan gaan ze klagen dat ze geen personeel meer gaan vinden. Je zal me niet wijs maken dat je geen enkel ander moment kan vinden tijdens de week om je boodschappen te doen he.

 • Dirk Vregels

  "Binnenkort" is voor politieke begrippen najaar 2023.

 • frieda schaut

  in sluis is de supermarkt EMTE steeds open op zondag!

 • Anny Bollens

  In Nederland zijn de winkels op zondag voormiddag, al jaren open!