Wie elektrische scooter of motor koopt, kan vanaf 15 april tot 1.500 euro premie krijgen

Thinkstock
Wie de aankoop van een elektrische bromfiets overweegt, kan maar beter nog een dikke maand wachten. Vanaf 15 april kan je namelijk voor een elektrische motorfiets een premie van 1.500 euro krijgen, voor een e-scooter is dat 750 euro. Het bedrag is beperkt tot maximum 25 procent van de aankoopprijs. 

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein breidt dus de zero emissiepremies uit naar scooters en motors. "E-scooters en e-motors zijn beter voor ons milieu dan hun tegenhangers op benzine. Ze kunnen ook de files verkorten, ze verbruiken minder en dringen motorlawaai terug."

Voor de aankoop van een elektrische auto krijg je vandaag al een premie van de Vlaamse overheid. Binnenkort kan je er ook een krijgen voor een elektrische motorfiets en voor een elektrische bromfiets klasse B.

De Vlaamse regering besliste vandaag de zero emissie premie uit te breiden. Voor een e-scooter zal je 750 euro krijgen, voor een e-motor 1.500 euro. De premie is beperkt tot maximum 25 procent van de aankoopprijs. De premie geldt voor elektrische bromfietsen en motors die worden ingeschreven vanaf 15 april.

Minister Tommelein: "E-scooters en e-motors zijn veel beter voor ons milieu en voor onze gezondheid dan hun tegenhangers die op fossiele brandstof rijden. Bovendien kunnen ze auto's van de weg halen, waardoor ze de files verkorten. Door hun lichter gewicht en kleinere omvang verbruiken ze ook nog eens minder. Om nog te zwijgen over het terugdringen van het motorlawaai". 

Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "E-scooters kunnen de oplossing voor het fileleed zijn."
Photo News Vlaams minister van Energie Bart Tommelein: "E-scooters kunnen de oplossing voor het fileleed zijn."70 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Catherine mallentjer

  Waarom geen premie of fiscaal voordeel voor wie een ebike aankocht/aankoopt???!

 • JOHAN Goossens

  met wat rijden de heren ministers ,OH JA JUIST RIJDEN GRATIS EN EIGENLIJK OOK VOOR NIKS°

 • Hugo Van Haevre

  En scootmobiel voor gehandicapten telt niet mee zeker, ja met dat dik invalidegeld dat ge krijgt kunnen die een Tesla kopen het zijn altijd dezelfde mensen die in de kou blijven staan

 • jan geens

  Waar gaan ze straks toch hun zakken mee vullen als iedereen elektrisch rijdt ?

 • marc van de poel

  Premie of geen premie. Feit is dat een elektrische scooter nauwelijks onkosten genereert, en je kan de goedkoopste al voor een dikke 1600€ aanschaffen. De prijs van een flinke (elektrische) fiets, dus.