Gesponsorde inhoud

Wegwijs in de wereld van beleggingsfondsen via uw gratis Money Expert

Wenst u dat uw geld op een verantwoorde manier wordt belegd? Gemengde of duurzame beleggingsfondsen kunnen een oplossing bieden. Money Expert, de gratis fondsenspecial van het beleggingsmagazine van Deutsche Bank, zet u alvast op weg bij het maken van een juiste keuze die past bij uw profiel.

Trends in het fondsenlandschap

Beleggen houdt altijd risico’s in. Bij dalende financiële markten kunnen beleggers verlies lijden. Flexibel gemengde fondsen kunnen het gewicht in aandelen, obligaties en liquiditeiten (cash) aanpassen in functie van actuele en verwachte marktverschuivingen. Hun focus ligt hierbij vaak op het onder controle houden van het neerwaartse risico.

Naast financiële aspecten, zoals bescherming en rendement, groeit ook het besef dat niet-financiële factoren zoals verantwoord beleggen, belangrijk zijn. In de beleggingswereld wordt in dit opzicht veelal gesproken over ‘ESG’, voluit Environmental (milieu), Social (maatschappij) en Governance (deugdelijk bestuur). Meer en meer fondsenhuizen gaan ook deze niet financiële factoren integreren in hun beleggingsbeleid omdat ze zien dat deze elementen een toegevoegde waarde bezorgen aan het algemeen beheer van hun fondsen.

Ook thematische fondsen die beleggen in aandelen rond bepaalde langetermijnthema’s winnen vandaag aan populariteit zoals robotica, artificiële intelligentie, ecologie en vergrijzing. Al is er altijd het gevaar dat het een hype is en deze kunnen even snel overwaaien als ze opkomen. Daarom dat thema’s met een groot en breed universum een voorkeur dragen.

Gaan duurzaamheid en rendement samen?

Kiezen voor een duurzaam fonds hoeft niet te betekenen dat u moet inleveren op rendement. DWS, het fondsenhuis van Deutsche Bank, concludeerde aan de hand van de analyse van meer dan 2.000 ESG-studies dat in 92% van deze studies een positief of ten minste neutrale relatie tussen ESG- en financiële prestaties vertoonden. Niet bepaald onlogisch als je nog maar denkt aan het feit dat bijvoorbeeld tevreden werknemers productiever kunnen zijn en investeringen in betere energie-efficiëntie algemene kosten kunnen doen dalen en zo de winstgevendheid van bedrijven doen stijgen.

Het aanbod van Deutsche Bank omvat vandaag 80 duurzame fondsen. Vijf ervan zijn na een strenge selectie ook opgenomen in de DB Best Advice-lijst. Dit is een beperkt overzicht van fondsen die tot de beste in hun categorie horen.

Het ruimste aanbod op de markt

Deutsche Bank werkt met een open architectuur. Dat betekent dat de bank niet alleen haar eigen beleggingsfondsen aanbiedt, maar ook fondsen van andere beheerders. Klanten hebben daardoor de keuze uit ruim 1.800 fondsen van een dertigtal aanbieders.

Bij Deutsche Bank kan ook belegd worden via DB Investment Plan, waarmee beleggen in fondsen gespreid wordt in de tijd. Dat laat beleggers toe om geleidelijk te beleggen. Dit is al mogelijk vanaf 100 euro per maand.

Wenst u meer te weten over beleggen in duurzame en gemengde fondsen, dan kan u hier gratis en geheel vrijblijvend Money Expert, de fondsenspecial van het beleggingsmagazine van Deutsche Bank, aanvragen.

Verdien gemakkelijk een premie

U geniet nog tot 30 juni 2019 van een bijzondere actie1. Deutsche Bank betaalt u een premie van 2% op de waarde van uw fondsen (met uitsluiting van monetaire fondsen en fondsen die worden verhandeld op een beurs) die u vanuit een andere bank overbrengt, met een maximum van 10.000 euro. Daarnaast worden ook de transfertkosten, tot 2.500 euro per cliënt, terugbetaald.

 1 Aanbod onder voorwaarden. Bij inschrijving tussen 10/12/2018 en 30/06/2019 (behoudens vervroegde afsluiting) krijgt u een premie van 2% (met een maximum van €10.000)op de waarde van de deelbewijzen van fondsen die u naar Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel heeft overgedragen vóór 30/06/2019. Niet van toepassing op deelbewijzen van monetaire en/of beursverhandelde fondsen (o.m. ETF en trackers). Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel verbindt zich er eveneens toe om u de transferkosten te vergoeden,met een maximum van € 2.500 per cliënt (onder ‘cliënt’ verstaan we een bankrelatie zoals beschreven in de MiFID-brochure) vanaf 1 april 2019. Aanbod onder voorbehoud van aanvaarding van uw dossier door Deutsche Bank AG Bijkantoor Brussel. Voor meer details over dit aanbod, kunt u het reglement raadplegen op onze website deutschebank.be, in onze Financial Centers of op 078 153 154.