Waarom je van geld wel gelukkig wordt (maar van geld wíllen juist niet)

Van geldbezit worden we gelukkiger, maar van wíllen hebben juist niet.
Photo News Van geldbezit worden we gelukkiger, maar van wíllen hebben juist niet.
Altijd dacht hoogleraar psychologie en geluksprofessor Ap Dijksterhuis (50) dat geld een béétje gelukkig maakte. Maar hij heeft zijn mening bijgesteld. Een gespekte bankrekening scheelt echt.

In uw nieuwste boek 'Maakt geld gelukkig?' Een ongemakkelijk antwoord blijkt dat geld wél gelukkig maakt. Hoe kwam u daar achter?

Je hebt 8% van dit artikel gelezen
3 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • piet devlieger

    In feite is de vraag of geld gelukkig maakt overbodig. Iedereen weet dat geld genoeg hebben zeer gelukkig maakt. De vraag is in feite : hoeveel is genoeg ?

  • Kris Verbeek

    Vroeger was ik zeer gelukkig omdat ik nooit moest nadenken wanneer ik iets wilde doen of kopen, geld zat. Toen werd ik mindervalide en moet het nu met heel wat minder geld doen. Ik ben nog gelukkig, ik heb mijn kinderen, maar toch is het nu heel anders.

  • rudolf jacobs

    vraag het maar eens aan al jullie ministers ,het daarvoor dat ze daar zitten,als ze 1600 euro + onkosten zouden ze daar niet zitten daar ben ik heel zeker van ,en nog hebben ze niet genoeg nu hebben ze zelfs een wet die hen bechermt tegen graaien,m.a.w. zij mogen en kunnen dat,veel stemplezier nog straks