Exclusief voor abonnees

Waarom groene stroom niet altijd even groen is

Ranking Greenpeace legt pijnpunten van groene stroom bloot

Geert De Rycke
Bij vier op tien Vlaamse gezinnen komt er groene stroom uit het stopcontact. Al is die niet altijd zo groen als ze zelf denken. Elke Europese speler die hernieuwbare energie opwekt, krijgt immers een bewijs dat aan andere leveranciers mag worden doorverkocht. “Groene stroom is slechts een wettelijke definitie”, kaart Greenpeace aan.

Je hebt 10% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
19 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Robert De Meulder

  Ik hoor hier dingen vertellen door mensen die geen enkel benul hebben van wat ze vertellen.Ze hebben aan de toog na 23 uur en na 15 pinten van alles horen vertellen en breien er een eigen verhaal bovenop zodat ze hier de meeste mogelijken brol komen melden.

 • willy Niclaes

  De beste energie is de goedkoopste en de meest betrouwbare ,kernenergie , de kernafval bij de productie in nieuwe centrales is praktisch te verwaarlozen en binnen 15-20 jaar de kernfusie , geen afval meer .Daar heeft de groene loby schrik van want dan zijn ze hun sponsors kwijt

 • dirk claeys

  Zo groen als een biocitroen of een biokip! Plak er gewoon een label op en ze gaan ermee lopen ! De naïeve werkende vlaming!

 • Geert Tamsyn

  Natuurlijk, Kjelt Van de Broeck, en het risico op catastrofes en het kernafval waar we nu al geen weg mee weten, dat vergeten we even.

 • Willy De Gieter

  Het is zoals alles tegenwoordig: als het op papier in orde is, dan klopt het. Ze controleren niets meer. Het is het tijdperk van de papieren waarheid. En dan maar verwonderd kijken als er weer een crisis uitbreekt omdat er iemand fraudeert. Vraag u eens af hoeveel fraude echt ontdekt wordt...