Exclusief voor abonnees

Voedingswetenschapper fileert kant-en klare gezonde groentenpizza’s en -bodems: slechts twee doorstaan de test

Voedingswetenschapper Hella Van Laer test gezonde pizza’s
Carline Vandercruyssen Voedingswetenschapper Hella Van Laer test gezonde pizza’s
Pizza’s met groentebodems zijn aan een opmars bezig in de supermarkt en verwierven intussen de status ‘gezond’. Terecht of niet? Voedingswetenschapper Hella Van Laer onderwerpt zeven pizza’s aan een strenge test. “Deze pizza kan een evenwichtige maaltijd vervangen.”

Je hebt 4% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Van Camp Robin

  Of ze nu gezond zijn of niet, dat laat ik in het midden. Feit is dat die pizza met groentenbodem niet te vreten zijn. Kun je evengoed een stuk karton met tomatensaus in de oven steken.

 • Francinne Declerque

  Hmm, altijd argwanend bij zulke experten. Volgens haar eigen zeggen zou ze in de middeleeuwen een licenciaatsdiploma behaald hebben in een vage richting verband houdend met voeding. Daar twijfel ik aan. Een blogje houden een paar boekjes zoals Pascal naessens schrijven en jezelf dan voedingswetenschapper noemen. Ik dacht het niet. Bijscholing, ook al niet. Maar goed, pizza’s in ongezond, de deeg valt al met al nog mee. Ik ken wel hedendaagse biologie en chemie, echt gediplomeerd.

 • Ramon Simon

  Ik maak zelf pizza. Als dat zo ongezond is dan is brood ook niet gezond, is ook gemaakt van bloem. En kaas is ook ongezond aangezien er kaas op de pizza ligt. Tomtensaus, ook ongezond zeker want tomaten zijn ook ongezond. Rode ajuin, ik weet niet. Een paprika is ook duivels. En een aantal schellekes salami. Ja een pizza is om dood van te vallen.

 • Yvan Lissens

  Zelf eet ik, maximum, 1 pizza op een maand, dan mag het er wel eentje zijn met alle toeters en bellen. Als men zoveel pizza eet dat men liever een gezondere variant wil, dan is er toch iets mis met de eetgewoonte. Het overgrote deel van mijn maaltijden zijn zelf klaargemaakt met verse producten. Veel lekkerder EN goedkoper dan steeds die industrieel gemaakte rommel.

 • Hans Schoen

  Zou men niet beter eens die rommelpizzas testen? Pizzas die massaal gekocht worden vol vettigheid en olie en vooral lege voeding!