Visa en Mastercard moeten tarieven verlagen

Photo news
Mastercard en Visa gaan bepaalde tarieven voor betalingen met krediet- of debetkaarten in de Europese Unie met gemiddeld 40 procent verlagen. Dat kondigde de Europese Commissie vandaag aan.

Het gaat om de vergoedingen die banken aanrekenen aan winkeliers voor de verwerking van betalingen per kaart door consumenten van buiten de Europese Unie, bijvoorbeeld toeristen. Die vergoeding wordt uiteindelijk ook doorgerekend aan de consument. 

Mastercard en Visa willen die tarieven voor krediet- en debetkaarten nu verlagen tot respectievelijk 0,3 en 0,2 procent van het aankoopbedrag. Dat zijn ook de maximaal toegestane vergoedingen voor betalingen binnen de EU. 

Mastercard en Visa hadden de tariefverlagingen eind vorig jaar zelf aangeboden om een einde te maken aan een onderzoek van de Europese concurrentiediensten. De Commissie heeft het aanbod nu aanvaard en juridisch bindend gemaakt. 
1 reactie

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Dennis Andersen

    Als de maximum 0,2 en 0,3 procent is, waarom vragen sommige winkels dan 3 procent meer als men met een kredietkaart betaalt?