VIDEO: Carlo en Anita bouwden vervallen stationnetje om tot romantisch vakantiehuis in de Provence

Bieke Claessens
Meer dan 100.000 Belgen hebben een tweede verblijf. Het merendeel bevindt zich aan de kust en in de Ardennen, maar wie vandaag een vakantiehuis koopt, doet dat vooral in het buitenland. De hele zomer gaan we op bezoek bij landgenoten met een optrekje over de grens. Deze week zijn dat Carlo en Anita in de Provence.

In L'isle-sur-la-Sorgue toverden ze een vervallen stationnetje om tot een romantische vakantiewoning. 'Toen we het kochten, had het meer weg van een ruïne, maar dat schrok ons niet af. In België hadden we ons nog al gewaagd aan verbouwingen waar niemand anders aan durfde te beginnen en dat waren telkens geweldige ervaringen", vertelt Carlo.

Op de buitenmuren na werd alles vernieuwd. Nadien werd het huis grotendeels ingericht met verborgen schatten. "Op het moment dat we ze vonden, leken het absoluut geen schatten, hoor. Zo zag ik de deuren van de slaapkamers naar de living ergens achteraan bij een houthandelaar staan. Ik vertelde hem dat ik het prima brandhout vond en kon ze zo voor een prikje kopen. De ijzeren deuren naar de badkamers vond ik in een oude garage en het zinken bad ontdekte ik op een weide waar het dienst deed als drinkbak voor de koeien."

Al die spullen geven het interieur een doorleefde look. Die komt overal terug, zelfs in de meubels die met nieuwe materialen zijn gemaakt, zoals de buffetkast met ingebouwde verlichting. "Niemand gelooft dat ze uit mdf-platen bestaat. Door die met de juiste producten te behandelen, krijgen ze een bepaalde patine en een verweerde uitstraling. Het is daar waar Anita en ik zo van houden."

Meer lezen en zien? Lees dan vandaag het volledige artikel in de weekendeditie van Het Laatste Nieuws of in onze pluszone.
4 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • marc vanbrabant

  Niet alleen in het buitenland wordt dat gedaan. Wij zijn bezig met de renovatie van het station van Barvaux (Durbuy). Ben al 3 jaar bezig, en doe alles zelf. Veel tijd en moeite, maar wat een voldoening.

 • Inge De Bruyn

  Jan heeft gelijk. En dan dat gezaag over streekproducten, zelfgemaakte confituur en hesp van t plaatselijk varken. Heel dat B en B gedoe is om te lachen. Sommige zijn gewoon hotels. Geef ons maar de Novotel. Proper goed bed, WiFi en prima ontbijt. Oh ja en ook geen gezeur van de hoteleigenaar genre Biche de gescheiden uitgebluste gluten intolerante uitbaatster.

 • Jan Vanachter

  Gerda Gerda heeft gelijk vakantiehuizen en B&B's soms veeel te duur en al die extra luxe hoeven we ook niet, alleen een goei bed en een gewoon ontbijt want een ontbijt zoals in het programma "Met 4 in bed" krijg je nergens.(Is gewoon voor de uitzending)

 • Gedra Gedra

  Ge moet voor zo ne stijl zijn ik niet derbij ik vind de vakantiehuizen en B&B veel te duur. voor de prijs van 1 nacht soms ga ik 3nachten op luxe hotel . wie geeft nu meer dan 85euro per nacht pfff ik niet.