Exclusief voor abonnees

Verzekeringen tot 40 procent duurder: deze zijn wel noodzakelijk en zo kan het goedkoper

Beeld ter illustratie.
Shutterstock Beeld ter illustratie.
Elk Belgisch gezin geeft jaarlijks een kleine 2.000 euro uit aan verzekeringen. Is dat geld goed besteed, of zijn er betere alternatieven? En zijn er belangrijke risico’s waartegen we ons toch maar beter indekken als we dat vandaag nog niet zouden doen? Onze expert leest de kleine lettertjes van zeven populaire verzekeringen.

Je hebt 2% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

 • Krijg onbeperkt toegangLees alle artikels via de site en app
 • Lees 4 weken gratisNadien slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wilOok tijdens jouw proefperiode
Lees 4 weken gratis18 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Dave Florizone

  Ik heb ervaren dat een Franse en Italiaanse verzekeringsmaatschappij meer en sneller uitbetalen dan een Belgische verzekering bij schade.

 • Willy Devroey

  Ik heb het meegemaakt: de hospitalisatieverzekering wordt wel duurder met de leeftijd. Bovendien worden een groot aantal medicijnen of gelijkgestelden waar geen tussenkomst van de mutualiteit is nu ook niet meer gedekt door de verzekering.

 • Freddy Madou

  Ik betaal de goedkoopste autoverzekering die er bestaat 250 euro per jaar ik sta op -2, en heb een goede verzekering voor mijn gezin, waarom een dure verzekering voor de tegenpartij.

 • Hans Van Reeth

  Enkel in hun reclamespotjes betalen zij correct terug. In de praktijk is het een lijdensweg omdat zij alle mogelijkheden onderzoeken om niet te moeten betalen.

 • Joseph Vande Reyd

  Toch overduidelijk vóór wie het politieke uitschot voor zo een "zware job"kiezen?zijn de lonen dan ook met 40% gestegen de laatste 10jaar?waarom mogen alle andere verplichte en noodzakelijke diensten dan wel zoveel duurder worden?Dit heeft niks meer met economische wetmatigheden te maken maar alles met graaien want morgen zal het weer eens crisis zijn en wie zal dan de rekening weer eens mogen betalen?juist ja, de kleine man/vrouw die de voorbije jaren de rijken rijker gemaakt hebben