Verkoop smartphones voor het eerst gedaald

iStock
Het aantal smartphones dat verkocht wordt in België is in 2017 voor de eerste keer gedaald. Dat meldt Le Soir. De daling volgt een mondiale trend. 2018 dient zich aan als jaar van stabilisatie.

De verkoop van telefoons met touchscreen kende in België zijn hoogtepunt in 2016, met meer dan 3 miljoen stuks. Vorig jaar werden er nog 2,8 miljoen verkocht, aldus de krant. Tijdens de eerste jaarhelft van 2018 waren het er 1,35 miljoen, aldus een consultant van Growth from Knowledge (GfK).

De markt stagneert dan wel in volume, maar niet in waarde. De gemiddelde prijs van een smartphone is met 10 procent toegenomen en het segment van toestellen van meer dan 600 euro is goed voor een marktaandeel van 24 procent, waar dat vorig jaar nog 21 procent was. "De consument wil duidelijk meer geld besteden aan zijn smartphone", klinkt het bij GfK.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Kurt Vanhaverbeke

  @Arie, ik heb een LenovoB gekocht voor 49,99€ en heel tevreden over!!!!

 • emiel wouters

  En ik wil altijd bereikbaar zijn is heir niet van toepassing. dat doe je met een GSM, een telefoon (dat bestaat en is niets nieuw) en met SMS berichten. En zeker niet met spelletjes spelen tot een kot in de nacht. En dan maar reclameren dat het blauw ligt zeer doet aan je ogen.

 • james vroman

  heb er al 6 ...eerst die verslijten

 • emiel wouters

  Dat is toch normaal, zoals iedereen achter zijn GSM of smartphone zit of ligt. Hebben ze geen tijd meer om een nieuwe te kopen. Ik zou zeggen langer blijven zitten achter je GSM of smartphone en misschien gaan de ze dan in prijs drastisch naar beneden. Dan hebben wij al spelend voor een prijzenslag gezorgd.

 • Arie Verwimp

  Een smartphone wordt meer en meer een status symbool ...iedereen wil blijkbaar meer dan 500 euro geven voor zo'n ding terwijl je voor pakweg 200 euro al een zeer goed product hebt..