Verdien aan je belastingaangifte: aftrekposten die je geld opbrengen

Steven Richardson
Het is de tijd van het jaar om aan uw belasting­aangifte te denken. Wie zijn aangifte nog via de klassieke bruine enveloppe opstuurt, moet die vóór 29 juni in de bus van het belastingkantoor deponeren, wie het via Tax-on-web doet heeft tijd tot 13 juli. Hoe dan ook: om ervoor te zorgen dat uw belastingen niet hoger zijn dan nodig, is het nuttig te kijken of u álle uitgaven die recht geven op een vermindering ook effectief hebt aangegeven.

De woonlening, het pensioensparen en levensverzekeringen zijn ongetwijfeld de meest bekende, en ook de meest gebruikte, aftrekposten. Maar daarnaast is er ook nog een hele reeks andere uitgaven die recht geven op een belastingvermindering. 

Je hebt 12% van dit artikel gelezen
24 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Rosie Diricx

  Catt chris: ik betaal men vriend trekt terug dus u conclusie klopt niet echt

 • Pascal Wille

  Jos wakker worden. Als je maar 70€ afdraagt op 1400€ bruto dan moet je niet klagen dat je moet belastingen betalen. Ik draag meer dan 30% af .....en ik krijg tetug....snappie?

 • Catt Chris

  Een alleenstaande, vooral vaders, mogen hun kapot werken voor de staat, rechten hebben we niet alleen plichten, de moeders krijgen dikwijls alles toegewezen en trekken taxen terug, de vaders daarentegen mogen dokken...

 • Gulsen Degirmenci

  En waarom betalen we als gewone werken ouders van twee kinderen en met een lening toch elk jaar???

 • Jan Beerlandt

  Misschien deze tips een maand vroeger communiceren. Heelwat mensen hebben hun belastingaangifte al ingediend!