Ga naar de mobiele website
^ Top

Verbruikersorganisatie Oivo in opspraak

Vercamer heeft vijf vragen klaar voor minister Vande Lanotte.
belga Vercamer heeft vijf vragen klaar voor minister Vande Lanotte.
Verbruikersorganisatie Oivo doet de aantijgingen in de Coreliokranten af als verbitterde reacties van ex-werknemers. Volgens woordvoerder Peter Beda is er voor elke verdachtmaking een logische verklaring.

De kranten meldden eerder dat de resultaten van de onderzoeken bij Oivo gemanipuleerd worden als ze niet spectaculair genoeg zijn. De organisatie zou ook te kampen hebben met opvallend personeelsverloop. Zo zouden er op amper drie jaar tijd bij Oivo 34 werknemers vertrokken zijn, op een totaal van 36. In 2010 zou zelfs de hele studiedienst zijn opgestapt.

Springplank

Volgens Peter Beda is er nooit geknoeid met de cijfers. "Onze onderzoeken worden natuurlijk wel gevulgariseerd om ze makkelijker in de pers te krijgen, maar de basis van de studies is onbesproken." Dat de organisatie te maken krijgt met personeelsverloop is volgens hem logisch, omdat veel werknemers het Oivo zien als een springplank naar een verdere carrière. "Dat is althans het geval op de studiedienst. Bij de dienst documentatie bijvoorbeeld, werken mensen met 25 tot 30 jaar ervaring."

Verbitterde ex-werknemers

De anonieme bronnen die worden geciteerd, zijn volgens Beda verbitterde ex-werknemers. "We weten om wie het gaat en dat zijn geen mensen die aan onderzoeken hebben meegewerkt. Ik betwijfel overigens of het toeval is dat dit net wordt gepubliceerd op het moment dat onze directeur met vakantie is."

Meer over


Gesponsord

Meld een bug