Exclusief voor abonnees

Uw ecologische voetafdruk: op uw 79ste heeft u 373 ton CO2 uitgestoten

Zelfs met tv-kijken stoot je een hoeveelheid CO2 uit.
Shutterstock Zelfs met tv-kijken stoot je een hoeveelheid CO2 uit.
Milieubewust of niet, feit is dat tal van alledaagse handelingen en voorwerpen, zoals een groot brood en door een deur wandelen, met verrassend veel CO2-uitstoot gepaard gaan. Zó veel zelfs, dat elk van ons gedurende ons leven gemiddeld 373.000 kilogram schadelijke gassen veroorzaakt, wereldwijd goed voor 50 miljard ton per jaar. Een ontnuchterend lijstje uit het boek ‘How bad are bananas?’, van de Britse professor Mike Berners-Lee.

Je hebt 3% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
2 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Kristof Verheyen

    Mij hoeft de klimaatbeweging niet de les te spellen. Ik heb gekozen voor het ultiem klimaat vriendelijk gedrag: ik wil geen kinderen. Dit wil zeggen dat na mijn dood, er geen uitstoot meer zal zijn. Zij die altijd maar zitten betogen, kies dan ook voor een kinderloos leven. En geloof me, dit is een extreme opoffering, wetende dat wanneer ik oud zal zijn, misschien niemand voor mij zal zorgen!

  • patrick morel

    Als ik lees dat voor het maken van een jeansbroek er tussen de 10.000 en 20.000 liter water nodig is val ik van mijn stoel. Milieubewuste jongens en meisjes dragen beter geen jeansbroek meer.