Treinen opnieuw minder stipt in augustus

BELGA
De treinen reden in augustus minder stipt in vergelijking met een jaar eerder. Dat blijkt uit de gezamenlijke stiptheidscijfers die Infrabel en NMBS vandaag bekendmaakten.

In augustus reed 91,3 procent van de treinen stipt, wat betekent dat ze met minder dan 6 minuten vertraging in hun eindstation aankwamen. In augustus vorig jaar reed nog 92,8 procent van de treinen stipt. 

Volgens de NMBS en Infrabel is de categorie 'Derden' opnieuw de uitgesproken verantwoordelijke voor de vertragingen op het spoor tijdens de maand augustus (42,1 procent). Op de spoorlijn tussen Mechelen en Antwerpen gebeurden er tussen 13 en 16 augustus liefst vier persoonsongevallen die samen 7.940 minuten vertraging veroorzaakten.

In augustus 2018 werden 2.043 treinen afgeschaft, in augustus 2017 waren er dat maar 899.

Algemeen kwam de stiptheid van het binnenlandse treinverkeer tussen januari en augustus van dit jaar (88 procent) 2 procentpunt lager uit dan in dezelfde periode vorig jaar (90 procent).
14 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Karel Valgaern

  Nu dat de top van NMBS en Infrabel nva gekleurd is nemen zij de calimero slagzin over: "het zijn altijd de anderen die schuld hebben"

 • ingrid grieten

  Ze zullen de categorie ‘Derden’ wel uit de cijfers halen want anders komt hun resultaatspremie op het einde van het jaar in gevaar, let maar op.

 • Sébastien Bo

  Het is tegenwoordig wel een tendens dat als een trein meer dan 30 minuten vertraagd is, dat hij gewoon geannuleerd word (geen trein = geen vertraging)

 • Kurt Boeckaert

  Hebben ze al ooit stipt geweest ?!

 • eddy inghels

  gaat het spelleke weer beginnen. nmbs-bashen, wel ik stel voor, schaf alle treinen af en laat iedereen met de auto naar het werk gaan