Tommelein bekijkt intrekking erkenning isolatiefirma na waarschuwing ombudsman: "Mensen lopen zo hun premie van honderden euro's mis"

VTM NIEUWS
Een opvallende waarschuwing van de Vlaamse ombudsman: wie zijn woning isoleert, moet uitkijken voor het bedrijf 'Vlaanderen Isoleert'. De ombudsman heeft al 270 klachten over dat bedrijf, waardoor mensen hun isolatiepremie mislopen. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein bekijkt met het Vlaams Energieagentschap of de erkenning van isolatiebedrijf Vlaanderen Isoleert kan worden ingetrokken, bevestigt zijn woordvoerster.

Vaak gaat het om honderden euro's. Het bedrijf zegt dat het om misverstanden gaat, maar daar is volgens de Vlaamse ombudsman niets van aan. Wie zijn spouwmuur laat isoleren, bespaart op zijn energiefactuur en kan er vaak nog een energiepremie bovenop krijgen. Maar wie in zee gaat met het bedrijf 'Vlaanderen Isoleert', dreigt bedrogen uit te komen, waarschuwt de Vlaamse ombudsman.

Geen premie?

Mensen lopen hun isolatiepremie mis doordat verkeerde materialen worden gebruikt, die premie kan oplopen tot duizend euro. De Vlaamse Ombudsman kreeg daardoor al 270 klachten van klanten van het bedrijf. Ombudsman Bart Weekers trekt aan de alarmbel. Wie zijn woning isoleert, moet uitkijken voor het bedrijf Vlaanderen Isoleert. "Eerst leek het op administratieve onhandigheid", zegt hij in VTM NIEUWS. "Maar nu blijkt dat er producten werden gebruikt waarvan de Vlaamse overheid niet wenst dat ze worden gebruikt. Er komt het ene excuus na het andere."

Martktleider

'Vlaanderen isoleert' is de marktleider, maar volgt de regels al drie jaar niet. Door het bedrijf nu publiekelijk aan de schandpaal te nagelen, hoopt de ombudsman dat 'Vlaanderen Isoleert' de regels wél gaat respecteren en in de toekomst meewerkt aan controles.

Bedrijf reageert

Het bedrijf zelf liet in een mail aan de redactie van VTM NIEUWS weten dat het gedupeerde klanten oproept om contact met hen op te nemen, om hen zo tegemoet te komen. In een latere mail zette het bedrijf nog andere puntjes op de i. Vlaanderen Isoleert heeft het over "feitelijke onjuistheden en onvolledigheden" die het bedrijf wil rechtzetten. Het betreft rechtzettingen over de premies, de kwaliteit en gevolgde procedures en de communicatie.

Wat de premies betreft: "Alle klanten die met ons (Vlaanderen Isoleert, nvdr) een contract voor isolatie sluiten in het kader van isolatiepremies, zullen het bedrag van de premie ontvangen. Daar stelt Vlaanderen Isoleert bvba zich 100 procent garant voor."

Wat betreft de kwaliteit en de gevolgde procedures geeft Vlaanderen Isoleert toe dat er in het verleden opmerkingen zijn geweest vanuit de instanties. De suggestie van de Ombudsman dat het bedrijf hardhorig is, ontkent Vlaanderen Isoleert. "Als marktleider is een reputatie als kwaliteitsvolle en correcte onderneming voor ons te belangrijk", luidt het.

Tot slot kondigt het bedrijf aan dat het nog volgende week zowel de ombudsman als andere instanties zal contacteren om hun bemerkingen definitief en op korte termijn uit te klaren. 
87 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • dirk de smet

  precies of het zinj anders geen oplichters,eerst de mensen warm maken voor van alles en nog wat en dan de stekker er uit wie is de dupe ,deze die hun raad hebben gevolgd ,idem elektrisch rijden de fiets moet nu ook al een plaat hebben,verzekering,en rijbewijs ,zal ook zo zijn dra het wagen park elektrische autos omhoog gaat,belasten en nog eens belasten,door hogere elektriciteit kosten

 • hugo van de velde

  Natuurlijk moet die erkenning dadelijk ingetrokken worden. Anders is de regering dus medeplichtig aan oplichting en moeten ze voor het gerecht komen ALLEMAAL

 • okivier nerinckx

  Inderdaad @Gert de Schaepmeester...Isopearls ....een RAMP. Ik stel me vragen of dat wel allemaal kan. Het boren vd gaten duurde langer dan het vullen vd spouw en ben zeker dat het niet volledig gebeurde. Ik vroeg om een controle, sindsdien niets meer...waar kan ik terecht voor klacht? mail adres ombudsman?

 • Marc Baeyens

  Mijd u vcan firma's die massaal adverteren en ge/mis-bruik maken van de jongste trends.

 • Albert Hendrix

  Die firma zorgt ervoor dat er niet teveel belastinggeld verspild word