Thomas Cook België: "Alle winkels vandaag open om klanten te helpen”

Thomas Cook-winkel in het centrum van Antwerpen. (Archieffoto)
Hollandse Hoogte / Peter Hilz Thomas Cook-winkel in het centrum van Antwerpen. (Archieffoto)
De winkels van Thomas Cook België zijn vanochtend allemaal opengegaan. Dat zegt een woordvoerster van het bedrijf. "Al onze mensen zijn aanwezig om klanten met vragen op weg te helpen", klinkt het.

Eerder op de dag communiceerde het Garantiefonds Reizen al dat vakanties die zowel vandaag als morgen zouden beginnen, niet kunnen doorgaan. Hoe het in de dagen daarop verder moet met klanten die op reis zouden vertrekken, zal afhangen van de verdere ontwikkelingen in het dossier. Verwacht wordt dat er vandaag een curator wordt aangesteld.

Het Garantiefonds treedt op voor wie al op reis is. Thomas Cook wijst Belgen die in het buitenland zitten en vragen hebben, door naar het 
Garantiefonds Reizen.

Maandag werd gecommuniceerd dat "uit voorzorg" geen nieuwe klanten voor pakketreizen van de touroperator worden aangenomen. Maar voor reizen van zogenaamde third parties, zoals Club Med en Pegase, kunnen mensen nog altijd naar de verkooppunten gaan. "We willen zo snel mogelijk weer omzet draaien", aldus de woordvoerster.

Het bedrijf zelf gaf gisteren aan te mikken op een doorstart voor het grootste deel. Voor twee entiteiten, samen goed voor 75 werknemers, valt wel het doek.

Voor Thomas Cook Retail België, met 501 medewerkers verantwoordelijk voor de Neckermann- en Thomas Cook-kantoren, zal de WCO-procedure (wet op de continuïteit van de ondernemingen, nvdr.) aangevraagd worden. De woordvoerster kon deze voormiddag niet zeggen of die aanvraag al gebeurd is.
Reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.