Test Aankoop lanceert website die voordeligste energietarief uitzoekt: “Je kan tot 250 euro per jaar uitsparen”

iStock
Test Aankoop lanceert in samenwerking met de energie-adviseur ENBRO de website Gaele. Die gratis website zoekt uit welk energietarief het meest voordelig is. Zo kunnen consumenten volgens de belangenorganisatie tot 250 euro per jaar besparen. 

Hoewel consumenten al meer dan tien jaar kunnen kiezen bij welke energieleverancier ze klant zijn, is vandaag een derde van alle consumenten nog nooit van energieleverancier veranderd, benadrukt de consumentenorganisatie.  "Een op de vijf Belgen heeft gewoon geen interesse om nog maar op zoek te gaan naar informatie over de mogelijkheden op de energiemarkt. Te moeilijk, te complex, niet transparant, veel onduidelijkheden voor een leek. Dus kiest men voor de zekerheid van de leverancier waar men al sinds jaar en dag klant is. De enige die daarbij wint, is die energieleverancier", zegt Simon November van Test Aankoop. “Mensen zouden tot 250 euro per jaar kunnen uitsparen", klinkt het.

Het online platform Gaele, wat staat voor GAs en ELEktriciteit, wil daar verandering in brengen. De website vergelijkt de prijzen van gas en elektriciteit bij de verschillende leveranciers en gaat op zoek naar de meest voordelige formule naargelang het verbruiksprofiel van de consument. Het platform is gratis voor de consument en wordt gefinancierd met vergoedingen van de energieleveranciers.

"We weten dat de consument wil kunnen profiteren van de best mogelijke energiecontracten, zonder daarvoor veel moeite te willen doen. Alles zelf uitpluizen is voor velen geen optie. Dus zoeken ze iemand die ze vertrouwen en die het hele proces uit handen neemt. Gaele wordt je persoonlijke energiemakelaar", zegt Luc Demeyere, gedelegeerd bestuurder van ENBRO. ENBRO is een bedrijf dat advies geeft aan bedrijven over energietarieven. 
15 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Mike Popola

  Inderdaad, verkochte boel. Zij verdienen hier meer geld mee dan dat wij kunnen uitsparen. Hier zijn al organisaties voor. Hier horen zij zich niet mee bezig te houden. Ik zeg vandaag nog mijn abonnement op.

 • FRANK WILLEMS

  Ik heb jaren overgestapt maar zolang er geen vaste kilowatt prijs komt all in zoals bij bezine of diesel kies ik niet meer.

 • guido vermeyen

  Moet je niet een abonnement hebben van TA ?Ze ronselen ook per telefoon naar abonnees en ze dringen wel degelijk aan, wat ze verwijten van anderen, doen ze zelf....ik lees die TA in de bieb.

 • Tom Car

  De enige die hier voordeel mee doet is de energie leverancier zelf, die moeten zorgen dat er voldoende contracten binnen komen, de consument moet steeds zorgen voor dure betalingen. De oplossing zou zijn 1 leverancier die voor elke Belg de goedkoopste is, en waar men per maand volgens vebruik extra kortingen en bonussen kan bekomen. Dit is pas echte besparingen... Wat voor zin heeft het dat er 100 energie leveranciers zijn?

 • Angelo De vie

  Gratis??? Ik heb zojuist de voorwaarden gelezen, waarom liegt men tegen de mensen? Het is schandalig dat men dat durft te beweren bij test aankoop! Je betaald indd niet rechtstreeks aan die firma, maar het wordt verekend op je factuur van je leverancier. De defenitie van gratis is bij test aankoop blijkbaar niet gekend!