Tesla komt volgende week met 'camerabewakingsmodus' en 'hondensysteem’

AP
Elon Musk heeft op Twitter laten weten dat Tesla volgende week de zogeheten Sentry Mode uitbrengt. Die modus zorgt ervoor dat verscheidene camera’s worden gebruikt om een beeld van 360 graden rondom de auto op te nemen. Er komt ook een systeem om honden koel te houden.

De zogeheten Sentry Mode wordt beschikbaar voor alle auto’s die over Autopilot 2.5 beschikken. Twee weken geleden liet Musk al weten dat de modus zou worden uitgebracht. Hij reageerde toen op een Tesla-bezitter die een deuk in zijn Tesla ontdekte die vlak bij de naar achteren gerichte camera zat.

Het is de bedoeling dat voor de Sentry Mode de acht camera’s rondom worden gebruikt, waar alle Tesla’s sinds 2016 van voorzien zijn. De nieuwe functie moet bijdragen aan het verminderen van de inbraakpogingen bij en de diefstal van Tesla’s.

De functie is in feite een uitbreiding van de al bestaande TeslaCam-functie. Bij die functie wordt een enkele, boven de binnenspiegel bevestigde, naar voren gerichte Autopilot-camera gebruikt om beelden op te nemen van wat direct voor de auto gebeurt. Deze functie is dan ook niet geschikt om op te nemen wat er bijvoorbeeld aan de zijkanten van de auto’s gebeurt.

Op Twitter liet Musk ook weten dat er volgende week een zogeheten ‘hondensysteem’ aan komt. Dat zorgt ervoor dat bijvoorbeeld in de auto achtergebleven honden op een warme dag niet te maken krijgen met oplopende temperaturen. De functie moet de temperatuur in het interieur voor uren op een veilig niveau houden. Hiervoor worden de accu’s van de Tesla’s aangesproken.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Pieter Sergeant

  Johan, de batterijgarantie is 8 jaar en na 300.000 km is de capaciteit gemiddeld gedaald met slechts 8%.

 • Johan Van de vootde

  Wat als de batterijen na vier- vijf jaar versleten zijn.

 • pol van de velde

  Tegen diefstal is er een simpel systeem, monteer bij de fabricatie een sensor in alle vitale delen zoals motor, achterbrug en versnellingsbak, zéér goegkoop. Zet in Europa op verschillende plaatsen een verplaatsbaar (landsgrenzen, havens bvb) detectie systemen en er wordt geen enkele auto meer gestolen. De auto fabrikanten hebben graag dat de auto gestolen wordt, want dan verkopen ze een nieuwe.

 • Erwin Lauwens

  Vocht en elektronica: de ideale combinatie. Zoveel snufjes dat binnen een paar jaren de computer baas is. Wat bij een ongeval met dodelijke afloop in de regen? Wegcode zegt duidelijk dat men zijn voertuig in de hand moet hebben.

 • Filip Eriksen

  Geen systeem om honden (baasjes) op te voeden?