Telenet lanceert decoder met stembediening en integratie Netflix en Youtube

Zo ziet de nieuwste decoder van Telenet eruit.
Telenet Zo ziet de nieuwste decoder van Telenet eruit.
Telecombedrijf Telenet is vandaag gestart met de graduele uitrol van zijn nieuwste type decoder. De apparaten zullen in eerste instantie naar nieuwe klanten gaan. Bestaande klanten moeten geduld oefenen tot hun toestel aan het einde van zijn levenscyclus is. Wie als bestaande klant toch onmiddellijk een decoder van het nieuwste type wil, zal daarvoor 35 euro logistieke kost aangerekend krijgen.

De grootste vernieuwingen van het nieuwe toestel zijn de afstandsbediening met stembediening, opnames die bewaard worden in de cloud, en integratie van Netflix en YouTube. Een extra decoder wordt voorts minder noodzakelijk, aangezien zowel live kijken als alle opnames zien, makkelijk op een tweede grote scherm kan via casting vanuit de app of website. De Telenet TV-box werd de afgelopen maanden in testfase al bij zowat 20.000 klanten geïnstalleerd.

Telenet benadrukt dat naast de nieuwe box ook de huidige decoder, met de bijhorende Yelo Play-app en -website, zal blijven bestaan. Beide decoders draaien immers op een verschillend besturingssysteem. Dit betekent ook dat het niet mogelijk is om in één huishouden een mix van de twee types te hebben. Telenet zegt in beide systemen parallel te blijven investeren, waardoor ook klanten met de huidige decoder nog regelmatig updates zullen krijgen voor hun product.

Wie een huidige decoder omruilt voor een nieuwe, moet er ook rekening mee houden dat zijn of haar opnames op de decoder daarbij verloren gaan.
45 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Lemmens

  Wat ze ook lanceren, ze blijven te duur.

 • Stefaan Vigneron

  Waarom moeten oude klanten 35€ betalen om te ruilen!!!! Je betaald namelijk huur voor de digirecorder voor zelfde dienst!!! Typisch Telenet! Weer geld uit oude klanten halen...

 • Gino Denil

  Hoogtechnologisch staaltje. Afluisterapparaat met stembediening.

 • Kim Feytons - Nannan

  Ik ben heel content van Telenet, maar dat bestaande klanten 35€ moeten betalen als ze hem nu willen vind ik er over. Nu ik wacht wel gewoon af. Zolang ik maar tv kan zien is het goed.

 • monique bolen

  Ik lees hier als bestaande klant word je vergeten is dit niet het geval bij vele providers? In de begin jaren dat TV-Vlaanderen bestond hadden we satelliet en waren we klant wat nog steeds is voor de camper en mijn dochter die in Engeland woont, ik kan je zeggen dat enkel voor nieuwe klanten de promoties tellen en we al dikwijls in onkosten hebben moeten komen. Dus voor mij geen nieuwe decoders meer indien niet nodig.