Telecomwaakhond legt Telenet boete van 300.000 euro op

BELGA
Telecomwaakhond BIPT legt Telenet een boete van 300.000 euro op omdat het bedrijf in de periode tussen 1 juli 2017 en eind 2018 op sommige facturen van professionele klanten geen "Easy Switch ID" vermeldde. 

Die code moet een latere overstap naar een andere operator vergemakkelijken. Door het niet vermelden van deze code, heeft Telenet het betreffende koninklijk besluit niet nageleefd en overstappen bemoeilijkt, meent het BIPT.

Het bedrijf zelf verwijst in een reactie naar technische omstandigheden waardoor de verplichte vermelding van het Easy Switch-identificatienummer op facturen naar zakelijke klanten niet tijdig werd ingevoerd. “Dit werd inmiddels rechtgezet”, klinkt het.

Telenet kan beroep aantekenen tegen het besluit van de telecomwaakhond, maar dat werkt niet opschortend. “We bestuderen momenteel nog de beslissing van het BIPT”, aldus de woordvoerster. 
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • Timmie Smet

    Wordt de markt nu niet stilaan kapotgereguleerd?