Studio 100-boys Verhulst en Bourlon vrijgesproken van belastingfraude

Managers van Studio 100 Gert Verhulst en Hans Bourlon.
BELGA Managers van Studio 100 Gert Verhulst en Hans Bourlon.
De Bijzondere Belastinginspectie (BBI) heeft het onderzoek naar Romulus & Remus, de holding van Hans Bourlon en Gert Verhulst, afgerond. Alle verschuldigde belastingen werden betaald, zo staat in een persbericht van hun bedrijf Studio 100. Bourlon en Verhulst hekelen daarin wel dat "door een voorbarig perslek onnodige en onterechte imagoschade werd toegebracht".

Het duo stelt dat "zij steeds vragende partij zijn geweest om de belastingwetgeving correct toe te passen". "Dit is ook de opdracht die zij steeds aan hun persoonlijke adviseurs - want het bedrijf Studio 100 is in dit verhaal geen partij - hebben gegeven". Bourlon en Verhulst zeggen nog er alle begrip voor te hebben dat de BBI onderzoeken voert bij ondernemingen, maar hekelen de imagoschade door een voorbarig perslek.

"Wij blijven er van overtuigd dat de ondernemers die op een correcte manier zaken willen doen in de meerderheid zijn", aldus Bourlon en Verhulst. "We willen met deze reactie ook uitdrukkelijk een lans breken voor meer duidelijkheid in de wetgeving. Enkel dit kan interpretatie rond belastingregels met ongelukkige gevolgen, zoals in ons geval, maximaal uitsluiten."

Eind mei raakte bekend dat de BBI het vizier richtte op de holding van de twee ondernemers. Het duo betaalde geen belastingen op 12 miljoen euro cash die ze uit de holding haalden. Volgens de BBI was er echter sprake van een dividend waarop ze 3 miljoen euro belasting hadden moeten betalen. Bourlon beklemtoonde destijds dat er "zeker geen sprake van fraude" was.