Spar opent kassaloze winkel

rv
In enkele supermarkten van Spar kunnen klanten binnenkort winkelen zonder langs de kassa te passeren. Dat meldt De Tijd op zijn website. Boodschappen zullen afgerekend worden via een app. Het geld gaat automatisch van de bankrekening.

De Spar-winkels behoren tot de Colruyt-groep. Het is de eerste supermarktgroep die in ons land experimenteert met kassaloos winkelen. Nog voor de zomer zullen enkele Spar-winkels met het systeem worden uitgerust, bevestigt Colruyt-woordvoerster Hanne Poppe. Het is nog niet bekend welke winkels dat zullen zijn.

Leverancier van het systeem is FutureProof Retail uit New York. "Zeker klanten die maar enkele dingen nodig hebben, zullen heel wat tijd besparen", zegt Dirk Depoorter van Retail Partners Colruyt Group, dat de zelfstandige winkels van de Colruyt Group overkoepelt, in het persbericht. De oplossing kan bovendien geïntegreerd worden in de Xtra-getrouwheidskaart. 
43 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Jan Verstrepen

  De vooruitgang is niet te stoppen werken wordt binnen enkele decennia volledig overgenomen door automatisatie, of we dat nu willen of niet, jobs, jobs vergeet het maar en alle jobs zijn in vraag te stellen allemaal van kuisvrouw tot dokter.....

 • Joris Vanderaert

  Het moeten allemaal bijzonder rijke mensen zijn die tijd en geld te over hebben om in de rij te gaan staan. Allicht dezelfde mensen die gaan winkelen als het druk is omdat ze dat gezelliger vinden. Het is normaal dat jobs verdwijnen omdat ze geautomatiseerd kunnen worden, alles wordt daardoor ook goedkoper. Een er ontstaan nieuwe jobs. Sinds de jaren 70 is er gigantisch veel geautomatiseerd, maar vandaag krijgen we de vacatures niet ingevuld. Stilstaan is achteruit gaan.

 • roland peeters

  De Croo wil twee jaar loopbaan onderbreking om bij te scholen,we gaan naar de mogelijkheid vijf jaar niet te gaan werken,mogelijkheid om thuis te blijven na geboorte,enz. Men wil liever niet gaan werken.Als men dan zelf scan gaat is het ook niet goed.

 • Peter Hegge

  Colruyt weet hoe je moet besparen , geen personeel , niet of weinig poetsen , Neslé onder druk zetten enz.

 • Jan Van Rompaey

  Dan ga ik in een andere winkel mijn aankopen doen. Ik dacht dat ze meer jobs willen creëren?