Exclusief voor abonnees

Spaarrekening afsluiten? Houd deze zaken zeker in het achterhoofd

Shutterstock
Dat de rente op spaarboekjes laag staat, is geen nieuws meer. Maar de ene rekening is de andere niet. Zo heeft NIBC net bekend gemaakt dat het de rente van zijn Flex-spaarrekening optrekt naar 0,60%. Aangezien het een niet-gereglementeerde spaarrekening is, houd je een mooie nettorento van 0,42% over. En zo zijn er meer. Waar vind je de rekening die jouw spaargeld het meest doet renderen? 

De reden waarom zo veel mensen zo veel geld op spaarboekjes blijven zetten is eigenlijk heel simpel: flexibiliteit. Je zet er vandaag geld op, volgende week kan het er weer af. De rente is toch een beetje hoger dan die op de zichtrekening. Zo is het spaarboekje ideaal als back-up voor onvoorziene omstandigheden of als virtueel spaarvarken voor geplande investeringen. Maar welke rekening sluit het beste aan bij je noden?

Je hebt 16% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en lees onbeperkt alle artikels. Meer dan 200.000 mensen gingen je voor.

Kies hier je voordeelperiode:
1 reactie

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


  • gruwez thierry

    Deze tips en adviezen zijn geen fluit waard. Beleg en/of investeer gewoon waar jezelf in geloofd. Advies van de nieuwe generatie " snotapen " in de banken is gewoon lachwekkend. Met een spaarboekje waar ze zelf maar 500 euro hebben opstaan en nog bij mama en papa de voetjes onder tafel mogen steken, praten ze over fondsen en aandelen gelijk een boer over zijn kleine patatten !!!