Smartphone die draait op Android?
Opgepast, want al na anderhalf jaar (na release) is die niet meer veilig

Test-Aankoop vraagt Samsung om automatische veiligheidsupdates toe te staan

2017-08-31 09:19:38 RIJSWIJK - Een update van een smartphones met het Android besturingssysteem. ANP STEPHAN VAN DEN BOS
ANP 2017-08-31 09:19:38 RIJSWIJK - Een update van een smartphones met het Android besturingssysteem. ANP STEPHAN VAN DEN BOS
Smartphones die op Android draaien zijn na gemiddeld anderhalf jaar niet meer veilig, omdat fabrikanten geen updates meer toestaan. In de laatste versie pusht eigenaar Google de beveiligingsupdates wel al rechtstreeks naar de gsm's. Test-Aankoop vraagt nu aan Samsung om daar gebruik van te maken.

Je hebt 17% van dit artikel gelezen
31 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Bernadette Vette

  Gewoon kijken om een deftig merk met Android te kopen en geen commerciele brol zoals Sony en Samsung.

 • medard albrechts

  en wat doet apple, zij brengen een nieuwe update uit die het vorige model niet meer aankan, dus moet ge ook ne nieuwe kopen, so what's the difference??

 • yves Strubbe

  Een Nokia van 6 jaar oud en een Samsung van 3 jaar oud, en regelmatig updates. Het artikel is dus bangmakerij en reclame voor de producenten.

 • Jo Bosman

  Get ergste van al is dat providers zoals proximus. base Mobistar mensen toestellen aansmeren met abonnement die al drie jaar op de markt zijn. Van deze toestellen weten ze dus dat deze al lang niet meer veilig zijn. De enige uitzondering is toestellen die op windows tien draaien Die krijgen veel updates. Trouwens android is van google. Toestellen die google gebruiken zijn nooit veilig. Google heeft zowat toegang tot al je gegevens .. dat moet je toestaan anders draaien de apps niet.

 • johnny defieuw

  De mijne is al 3jaar nooit problemen gehad met samsung voert nu nog alle updates uit