Regen houdt shoppers niet tegen: tweede eindejaarkoopzondag was een succes

Foto ter illustratie
Benoit De Freine Foto ter illustratie
De tweede eindejaarkoopzondag was een succes, zegt NSZ, het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen. Handelaars verkochten gemiddeld 5 procent meer in vergelijking met vorig jaar tijdens de koopzondag voor Kerstmis.

Een en ander blijkt uit een telefonische peiling die NSZ afnam. Vijf procent meer omzet is een prima resultaat, zegt de organisatie. "Heel wat consumenten hebben het einde van de examens in het middelbaar onderwijs afgewacht om samen te kunnen shoppen en heel wat consumenten zijn last minute kopers. De regen heeft hen niet afgeschrikt."

Vooral boeken, cadeaubonnen, parfum, juwelen, elektronica en allerhande gadgets gingen vlot over de toonbank.
5 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Patrick Kelchtermans

  Opgejaagd door het gevoel dat je NU je slag moet slaan, geven veel mensen ondoordacht veel centen uit aan spullen die ze niet nodig hebben. Kalm blijven, vergelijken, goed nadenken en durven wachten voor je iets koopt, kan je gigantisch veel geld opleveren. Mij vind je deze dagen niet in winkelcentra.

 • Jozef Van Schuerbeeck

  Massa hysterie. Volgende dagen gaat men op het internet al een heleboel zaken kunnen kopen die men als geschenk gekregen heeft. Ik ken een bakker die beweert dat het aantal broden dat hij in januari verkoopt gevoelig zakt. Eerst geld weggooien aan prutsen om daarna op brood te besparen. Ongelooflijk en toch waar.

 • Peter Nols

  Wat een zotte wereld. In de week staan aanschuiven om op en van het werk te geraken. In het weekend terug gaan aanschuiven om het verdiende geld te verbrassen. Zij die parfum als cadeau krijgen gaan toch wel beginnen vermoeden dat ze stinken.

 • Marie Claire Vanhoucke

  Mijn dochter is gerante van een gekende zaak, het aantal klanten zijn gestegen; der verkoop is gestegen, de omzet is met 15% gedaald. Dat bureaus hun tellingen en ramingen eens eerlijk doen.

 • Jacques Eerten

  Klopt, het was een goede zondag, maar wat ze vergeten te zeggen is dat de verkoop in december daalde vergeleken met vorig jaar