Recordaantal gezinnen wisselde van elektriciteitsleverancier

.
iStock .
Iets meer dan een op de vijf gezinnen en kleine bedrijven in Vlaanderen is vorig jaar overgestapt naar een andere elektriciteitsleverancier, een nieuw record. Op de aardgasmarkt werd het op een na hoogste percentage bereikt, meldt de Vlaamse energieregulator Vreg.

In totaal kozen 707.360 gezinnen en kleine bedrijven vorig jaar voor een andere elektriciteitsleverancier, goed voor een switchgraad van 20,63 procent. Dat is meer dan in het vorige recordjaar, 2016 (20,06 procent).

Onder meer het succes van groepsaankopen verklaart het nieuwe record. Daarnaast moesten heel wat klanten een andere elektriciteitsleverancier kiezen omdat hun leverancier ermee stopte, zoals Belpower en Energy People. "Maar ook zonder de gedwongen leverancierswissels kunnen we spreken over een recordjaar", merkt de Vreg op.

Wat de aardgasmarkt betreft, daar kozen 489.413 afnemers voor een nieuwe leverancier. Dat levert een switchgraad op van 22,39 procent. Alleen in 2016 lag dat percentage nog hoger (22,64 procent).

Tip: Wil je veranderen van energieleverancier? Vergelijk hier alle leveranciers en kies het voordeligste tarief.
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Emi De graeve

  dat wisselen is enkel goed voor de tewerkstelling. Zo hebben mensen zin job en laat iedereen "iedereen" leven.

 • ALBERT DEPLUS

  En dat voor 25% van de totale factuur, de moeite niet !

 • Marcq Adriaens

  Ik zou dat ook willen.

 • Maurice Berden

  Ik zou willen wisselen van belastingsinner op mijn energiefactuur !!!!