Rabobank verhoogt zijn spaarrente

2013-07-17 09:57:34 DEN HAAG - Internetbankieren bij Rabobank met een smartphone. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
ANP XTRA 2013-07-17 09:57:34 DEN HAAG - Internetbankieren bij Rabobank met een smartphone. ANP XTRA LEX VAN LIESHOUT
Rabobank.be trekt op 1 juni 2018 de getrouwheidspremie op al haar spaarrekeningen voor particulieren op.

Op de klassieke spaarrekening en de Junior Account-rekening stijgt de getrouwheidspremie van 0,10% naar 0,15%. De basisrente blijft behouden op 0,15%.

Op de Plus Account en de Gift Account klimt de getrouwheidspremie van 0,25% naar 0,30%. Hier blijft de basisrente op 0,05% gehandhaafd.

De basisrente wordt gegeven voor elke dag dat een bedrag op de rekening staat. De getrouwheidspremie komt daar bovenop voor gelden die twaalf maanden ongewijzigd worden behouden.

Voor de Plus Account en de Gift Account geldt het tarief voor de basisrente voor inlagen tot 500.000 euro. Boven dat bedrag zakt ze tot 0,01%.

Rabobank.be zegt 260.000 klanten te hebben. De totale inlagen op de spaarrekeningen van de online bank belopen om en bij 8 miljard euro.

Lees ook: met deze tips haal je meer uit je spaarboekje
7 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • oswald billiet

  Een tip voor dat niet empatische Europa voor de sparende burgers. Een gewone burger spaart geld, als hij kan, niet om op te potten maar voor de aankoop van een waardevol goed. De centrale Europese bank en ook onze banken leven goed op de uitstaande gelden. Een verhoging van de spaarrente zou uiteindelijk aantonen dat Europa zijn burgers respecteert. Nu is daar geen spoor van.

 • Sven Kerstens

  Tip...zet je geld op een bank in Turkije, 4% rente.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Die nederlanders toch ! KBC Vlaamse bank laat je voorlopig in de kou ?

 • Philippe Vander Haeghen

  Wauw een rente van 0.30%. Je mag dan wel geen geld opnemen.

 • Guy Beeckmans

  Een tip voor alle andere banken....