Producten van Coca-Cola niet beschikbaar bij Colruyt door moeilijke onderhandelingen

Onder meer sommige producten Coca-Cola Light, Fanta, Chaudfontaine en Fuze Tea zouden ontbreken in de schappen van Colruyt.
RV Onder meer sommige producten Coca-Cola Light, Fanta, Chaudfontaine en Fuze Tea zouden ontbreken in de schappen van Colruyt.
Aanslepende onderhandelingen tussen Colruyt en Coca-Cola zorgen er voor dat niet alle producten van de frisdrankproducent beschikbaar zijn bij de supermarktgroep, waartoe ook Spar en Okay behoren. Colruyt en Coca-Cola raken het niet eens over nieuwe prijzen.

Moeilijke onderhandelingen met Jacobs Douwe Egberts zorgen er ook al voor dat niet alle producten van het koffiebedrijf bij Colruyt in de rekken liggen. Maar ook het jaarlijks overleg met Coca-Cola leverde “nog geen consensus op”, bevestigt een woordvoerster. “Met als gevolg dat een aantal producten tijdelijk niet beschikbaar zijn”. 

“Colruyt heeft beslist een aantal van onze producten niet meer in te kopen”, vertelt Coca-Cola-woordvoerder Eva Lefevere aan De Tijd. De krant stelde op Colruyts onlinesupermarkt Collect & Go vast dat minstens 32 producten van Coca-Cola er niet meer te krijgen zijn. Volgens RetailDetail ontbreken onder meer Coca-Cola Light, Fanta, Chaudfontaine en Fuze Tea in de schappen.  (lees verder onder de poll)

Colruyt geeft geen details over de onderhandelingen en benadrukt dat er nog steeds producten van Coca-Cola in de rekken liggen. “Het gaat dus om een beperkt aantal producten die tijdelijk niet meer beschikbaar zijn, en dat aantal varieert van winkel tot winkel”, aldus het bedrijf in een officiële reactie.

Douwe Egberts

Intussen evolueren de gesprekken met Jacobs Douwe Egberts volgens een woordvoerster “op een constructieve manier naar een oplossing”. Colruyt gaat er van uit dat de ontbrekende koffieproducten snel weer beschikbaar zullen zijn. Ook voor Douwe Egberts gaat het om een beperkt aantal producten dat tijdelijk niet meer beschikbaar is. 
42 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Marc Camp

  @geert Mertens, het is eenvoudig om te vergelijken met Nederland. In Nederland kennen ze bv enkele zaken niet zoals bv een belangrijk gegeven: accijns. Idem voor Frankrijk. Ga je die al aftrekken dan heb je daar al een mooi gegeven. Resultaat Nederland trouwens, alles op 1 plant, gedaan met vele vestigingen. Massa productie door enkele mensen ipv vele mensen! Het is maar hoe je het bekijkt. Het zal jobs kosten.

 • Hilde Peeters

  Colruyt probeert de laagste prijzen te geven maar ze lukken er niet meer in. Hun Boni producten trekken op niks en van Everyday hetzelfde!

 • Norbert Corten

  Als ge bij de Colruyt winkelt moet je het nog al dikwijls zonder je favoriete merk stellen,en dan hebben ze nog niet alle merkproducten die ge in de gevestigde warenhuizen wel kunt vinden.

 • Emi De graeve

  een leven zonder coca cola kan ook...

 • Patrick Van bouwel

  Wat was de slogan van cokruyt" ze zijn de goedkoopste" blijkbaar lukt het hen niet en proberen ze nu een nieuwe tactiek