Primeur is voor Brussel: McDonald's levert aan huis

photo_news
Hamburgerketen McDonald's start in ons land met leveringen aan huis en werkt daarvoor samen met UberEATS. De primeur is weggelegd voor Brussel. Als de test uitgroeit tot een succes, komen ook Vlaamse steden in aanmerking.

Na de invoering van de tafelbediening komt McDonald's vanaf vandaag op de proppen met een andere nieuwigheid: leveringen aan huis. "Het is een nieuwe logische stap", vertelt woordvoerster Kristel Muls. "De voorbije maanden hebben we hard gewerkt aan de restaurantbeleving door nieuwe decors te installeren, de producten à la minute te bereiden en tafelbediening te lanceren. Nu gaan we een stap verder met thuislevering. Bedoeling is om de mensen thuis dezelfde kwaliteit te bieden als in het restaurant." Om de maaltijden thuis te bezorgen doet McDonald's België een beroep op koeriers van UberEATS.

BELGAIMAGE

Delicate frietjes

Hoe werkt het systeem? Klanten moeten de app van UberEATS downloaden, en kunnen nadien hun bestelling bij McDonald's ingeven. Op ijshoorntjes en het ontbijtgamma na, kunnen alle McDo-producten geleverd worden. Zodra er een bestelling via de app binnenkomt, vertrekt een UberEATS-koerier naar McDonald's. "Zodra hij op 3 minuten van het restaurant is, wordt begonnen met de bereiding van de bestelling", legt Muls uit. "De frieten, die het meest delicaat zijn, worden zelfs pas uit de friteuse genomen als de koerier in het restaurant is." Zodra de bestelling klaar is, heeft de koerier nog maximaal 10 minuten tijd om zijn bestelling bij de klant af te leveren. "We gaan ervan uit dat een klant zeker binnen de 20 minuten na het ingeven van zijn bestelling zijn maaltijd thuis heeft", zegt Philippe De Schutter, operationeel manager bij UberEATS.

Een zeer strak tijdschema. "Op korte afstand zullen we fietsers inzetten, op langere afstanden eerder scooters", legt De Schutter uit. "Maar dat betekent dat de klant maximaal binnen een straal van 2 à 3 kilometer van een McDonald's moet wonen. Al hangt veel af van het verkeer. We zullen niet het hele Brusselse grondgebied kunnen afdekken, maar wel dat deel met de grootste concentratie gebruikers. Bovendien zal elke koerier slechts één bestelling tegelijk afleveren om de kwaliteit te waarborgen."

Zelfde prijs

Wie zijn McDo-bestelling thuis geleverd wil, betaalt dezelfde prijs als in het restaurant, plus 2,5 euro aan leveringskosten. En dat ongeacht de afstand. De betaling gebeurt via een kredietkaart bij de bestelling.

Omwille van de beperkte leveringstijd zal thuislevering alleen mogelijk zijn in grote(re) steden. Voorlopig start McDonald's met een testfase in vier Brusselse restaurants: Beursplein, Bascule (Ukkel), Elsensesteenweg en Nieuwstraat. "Dat kan later eventueel uitgebreid worden met nog twee andere restaurants in het Brusselse", zegt Kristel Muls. "Deze testfase biedt ons de kans om te peilen naar de mening van de klanten en de service te verbeteren." Bij UberEATS kijken ze al verder en rekenen ze erop dat de hamburgerketen ook een thuislevering opstart in steden als Antwerpen, Gent, Leuven, Mechelen en Hasselt. Amper negen maanden na zijn komst naar ons land, heeft UberEATS al een fenomenale groei geboekt. "De app is al 50.000 keer gedownload en meer dan 600 restaurants in Brussel en meer dan 1.000 koeriers zijn bij ons aangesloten", zegt De Schutter.