Exclusief voor abonnees

Pleidooi voor kleinere porties op restaurant: "Het hoeft zelfs niet minder te kosten, als we het maar op krijgen”

Magda gaat bijna wekelijks een hapje eten op restaurant, maar de grote porties zijn haar een doorn in het oog.
Photo News Magda gaat bijna wekelijks een hapje eten op restaurant, maar de grote porties zijn haar een doorn in het oog.
Je bord leegeten: het zit bij veel Vlamingen ingebakken, maar wat doe je als je op restaurant dat lekkere gerecht niet opkrijgt? Je kan een doggybag vragen, maar zou het niet eenvoudiger zijn mocht elke restauranthouder naast de gewone ook kleinere porties aanbieden? In Duitsland en Nederland zijn zogenaamde ‘seniorenborden’ al ingeburgerd. Vlaamse restauranthouders zijn bezig met een inhaalbeweging.

Je hebt 12% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu101 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Paul Vanmaldeghem

  Toch wel onvoorstelbaar hoe sommige mensen ook nooit tevreden zijn en vragen om bedrogen te worden. Restaurantbezoek is in ons land peperduur in vergelijking met de buurlanden, nu willen ze nog minder voor hetzelfde geld. Voor veegjes, propjes en mini porties op een bord betaal ik niet meer, geef mij een volwaardig restaurant met wat minder tierlantijntjes waar je tenminste niet met honger buitenkomt.

 • Joan Lute

  Ikzelf heb het heel moeilijk met het weggooien van eten. Sinds 6 jaar heb ik een gastric bypass en ondanks mijn legitimatiebewijs van operatie wordt me in 8 op de 10 restaurants een kleinere maaltijd of kinderportie geweigerd. Veel restaurants hebben liever dat eten weggegooid wordt dan dat ze klanten tevreden maken met kleinere porties die ze op krijgen. Zelfs het ziekenhuisrestaurant waar ik geopereerd ben weigert kleinere porties aan volwassenen zelfs als ze een gastric bypass hebben

 • René Mattyns

  Ik ben een grote eter, op pensioen of niet.Die show moet ik niet, goed eten wel.Het is soms decadent hoe men met eten bezig is.De verkleinwoorden zijn wel dikwijls op z'n plaats.Etentje, soepje, bedje, groentjes, ik wordt al mottig als ik sommigen bezig hoor.En dan die prijzen voor soms het bekakt gedoe.Voor mij ne garnalencocktail, dikke cote a los met dubbele portie frieten, extra frieten a.u.b. Palm in 't flesje, 25cl. tegenwoordig, en vroeger was het 33cl. en een nagerecht.Maar ik weet waar

 • geert noels

  Minder eten en dan nog even duur?? Was dat voor onzin.. Belgie is nu al een vd duurste landen ter wereld om op restaurant te gaan..

 • Luc Janssens

  Nog minder? We betalen al zoveel op restaurant in vergelijking met het buitenland. In Duitsland of Frankrijk uiteten is goedkoper dan bij ons. Stop ermee hè.