Pistachenoten van Garmello teruggeroepen wegens gifstof

Illustratiefoto.
Thinkstock Illustratiefoto.
Twee verpakkingen gegrilde gezouten pistachenoten van het merk Garmello worden teruggeroepen omdat het aflatoxine-gehalte overschreden wordt. Het gaat om de verpakkingen van 300 en 600 gram. Dat melden Mia Trading en het Voedselagentschap vandaag. 

Voor de zakjes van 300 gram gaat het meer concreet om de verpakkingen met lotnummer 19 385T12 01 en met uiterste consumptiedatum 4 januari 2020. Voor de zakjes van 600 gram worden de verpakkingen met hetzelfde lotnummer en uiterste consumptiedatum 7 januari 2020 teruggeroepen. 

In de noten werd te veel aflatoxine gevonden, een natuurlijke gifstof die kan voorkomen bij noten, granen, gedroogd fruit en andere voedingsstoffen. De stof is giftig in grote hoeveelheden. 

Beide verpakkingen liggen in de winkel sinds 17 januari van dit jaar. Wie deze noten gekocht heeft, krijgt de raad deze niet te consumeren en ze terug te brengen naar het verkooppunt. Daar zullen ze terugbetaald worden. 

Garmello pistachenoten: een zak van 400 gram en een zak van 600 gram.
FAVV Garmello pistachenoten: een zak van 400 gram en een zak van 600 gram.Reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.