Pakje versturen? Binnenkort kan je tarieven van verschillende pakjesdiensten online vergelijken

Thinkstock
Het wordt binnenkort mogelijk om via enkele muisklikken de tarieven van grensoverschrijdende pakjesdiensten in heel Europa te vergelijken. Het Europees Parlement heeft daarvoor vandaag in Straatsburg een nieuwe wetgeving goedgekeurd.

Uit onderzoek van de Europese Commissie blijkt dat twee derde van de Europese consumenten terugdeinst voor grensoverschrijdende aankopen op internet, omdat ze vinden dat de leveringskosten te hoog zijn. De vandaag goedgekeurde verordening moet de concurrentie in de sector aanwakkeren en de onredelijke verschillen tussen tarieven verkleinen.

De aanbieders van pakjesdiensten met meer dan 50 werknemers moeten meer bepaald hun tarieven voor een reeks veelgebruikte diensten doorspelen. De Commissie gaat die informatie publiceren op een specifieke website, waar de consument de prijzen met elkaar zal kunnen vergelijken. Ook zullen de nationale autoriteiten kunnen ingrijpen bij onredelijk hoge tarieven voor diensten die onderworpen zijn aan de universele dienstverlening.

"Consumenten en bedrijven kunnen zich voortaan tot een breder gamma van producten richten en gemakkelijker nagaan welke tarieven het meest voordelig zijn. De burger heeft recht op die transparantie", aldus Anneleen Van Bossuyt (N-VA).
6 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gino Denil

  Zelfs voor de levering van de pakjes is het voor Belgen goedkoper om in het buitenland te kopen.

 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Als ik naar AH in putte ga winkellen verstuur ik ook mijn pakjes !

 • raf janssens

  ha ja das een goeie .paketjes uit china zijn gratis levering .als ik hier in belgië een pakketje wil verzenden dan ga ik eerst naar maastricht en daar verzend ik het pakketje .terug naar belgië en zo bespaar ik me 10 euro terwijl we ook aldaar nog eens goedkoper gaan winkelen .paketje naar NL sturen van Be koste 17 euro van NL hetzelfde herstelde deel in dezelfde doos terug koste maar 7 euro. sinds dien verstuur ik alles vanuit NL .

 • Peter Vandebeek

  Juist ja, BPost zal er als de duurste uitkomen want zo ongeveer alles zit in de prijs.

 • Karen Kiebooms

  Doe het zelver - doe het beter, dus ... en wij maar denken dat de digitalisering ons leven gemakkelijker gemaakt heeft!