Ga naar de mobiele website
^ Top

Optiekketen Hans Anders verkoopt vanaf september hoortoestellen

Photo News
De Nederlandse optiekketen Hans Anders, die 93 winkels heeft in ons land, verkoopt vanaf september in België hoortoestellen en biedt gratis gehoortesten aan. Deze namiddag werd aangekondigd dat de dienst start in de vestigingen van Aalst en Kuurne.

"Tot op vandaag betekent de aanschaf van een hoortoestel een serieuze investering, die spijtig genoeg niet voor iedereen weggelegd is", aldus Alex Stergialis, marketingmanager bij Hans Anders. "In België heeft één op de tien een gehoorprobleem. Naast senioren zijn er ook meer en meer jongeren die minder goed horen."

De optiekketen wil, na de optiekmarkt, nu ook de Belgische markt van hoortoestellen "door elkaar schudden". Hans Anders wil kwaliteitsvolle hoortoestellen aan een democratische prijs en met een goede service aanbieden. "We willen zowel brillen als hoortoestellen voor iedereen toegankelijk maken en vinden de huidige prijzen onaanvaardbaar", aldus Stergialis.

Een instapmodel hoortoestel kost bij Hans Anders 599 euro, volgens de keten "een koopje" na een vergelijking met wat er op de markt verkrijgbaar is. Bovendien kan het toestel gedeeltelijk of volledig door de mutualiteit terugbetaald worden. "Ook de levensduur komt vaak overeen met de terugbetalingstermijn van de mutualiteit." Hans Anders verwijst na een gratis test mensen met een gehoorverlies door naar een NKO-specialist, om het exacte verlies te bepalen.

In Nederland biedt Hans Anders al sinds 1999 hoortoestellen aan.

Meer over


Meld een bug