Opnieuw chocolade besmet met salmonella

thinkstock
Winkeliers hebben twee soorten chocoladerepen uit de rekken gehaald nadat er salmonella in werd aangetroffen. Het Federaal Voedselagentschap (FAVV) roept consumenten op de producten niet te consumeren en terug naar de winkel te brengen. Vorige week werden al drie andere producten teruggeroepen.

Het gaat enerzijds om 'Barre chocolait' van het merk Gerblé: lotnummer 5138 en ten minste houdbaar tot 31/05/2016. Het tweede product is 'Crispy Choco Wafers' van Consenza met dezelfde houdbaarheidsdatum en lotnummer 5146. De repen zijn te koop bij verschillende detailhandels. Teruggebrachte producten worden terugbetaald.

Salmonella kan leiden tot koorts, buikkrampen en diarree en dit binnen de 12 à 48 uur na consumptie van het besmette eten. Jonge kinderen, zwangere vrouwen, mensen met een verminderde weerstand en ouderen lopen een groter risico op besmetting.

Het FAVV laat nog weten dat vorige week bij de terugroeping van de 'twin bar' van het merk Schär verkeerdelijk het lotnummer 1542 in plaats van 5142 werd gecommuniceerd.