Opgelet: Energy People stopt en probeert klanten "kosteloos" contract aan te smeren dat tot 450 euro per jaar meer kan kosten

Je cookie instellingen zorgen ervoor dat deze inhoud niet getoond wordt.
Pas je cookie instellingen hier aan.
Negenduizend klanten van de energieleverancier Energy People riskeren veel meer te betalen voor gas en elektriciteit. Energy People was een prijsbreker, met heel goedkope contracten, maar door de stijging van de elektriciteitsprijs verliest het geld. Daarom stopt het bedrijf. Met een misleidende mail proberen ze hun klanten een contract, dat gemiddeld 450 euro per jaar duurder is, aan te smeren bij een andere leverancier.

In de mail schrijft Energy People dat het de “krachten bundelt met Mega”. Door op een link te klikken, kan je je contract “kosteloos overzetten”, maar dat is niet zo. Met de link sluit je een nieuw contract af. Van een fusie met Mega is geen sprake. Het bedrijf wil de klanten van Energy People gewoon overnemen.

Energy People heeft negenduizend klanten. Als die ingaan op het aanbod van Mega zullen ze gemiddeld 150 euro per jaar meer betalen voor elektriciteit, en 300 euro per jaar voor aardgas.

VTM NIEUWS12 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


 • Maria Arens

  Ik sluit nooit contracten af via internet, ook geen fakturen etc via email, ik eis alles eerst op papier.

 • Eddy Vermeulen

  Met iets aan te klikken kan men toch geen bindend contract afsluiten. U dient nagestuurde documenten toch altijd te ondertekenen.

 • Eida Lam

  ook dit: +32 3 808 13 03 deze mensen zijn oplichters die je opbellen met de bewering dat je ooit een vragenlijst hebt ingevuld en daarmij iets gratis hebt gewonnen, nu wist ik absoluut zeker dat dat NIET het geval was en toen ik ze daarmee confronteerde werd de persoon aan de lijn heel vijandig en legde meteen op toen ik zei dat ik hun nummer ging aangeven op de scam lijst.

 • Erwin De Meyer

  Wat een bende oplichters.

 • Edgard Gielis

  waar zit de minister tommelein van energie alles word goedkoper met windmolens even corrupt als deze regering nu