Opgelet! Deze fraudeurs gebruiken cryptohype om mensen op te lichten

.
ANP/FSMA .
De financiële waakhond FSMA waarschuwt vandaag nog maar eens voor fraudeurs die consumenten aanbieden om in cryptomunten (zoals bitcoin) te beleggen. Hij heeft ondertussen een lijst van ruim 40 platformen aangelegd die vermoedelijk frauduleus zijn.

De fraudeurs beloven steevast dat ze een van de beste handelsplatforms aanbieden waarop je in een oogwenk in cryptomunten kunt handelen. Soms worden er ook spaarrekeningen aangeboden met cryptomunten als onderliggende waarde.

"Als het te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het meestal zo"

Wie op het aanbod ingaat, ziet meestal zijn geld niet terug, of hoort gewoon nooit meer iets van de vennootschap. De FSMA roept op tot omzichtigheid en raadt consumenten aan altijd de identiteit van de vennootschap te controleren. Je bent best wantrouwig bij websites die nog maar net bestaan, en bij platformen die een gewaarborgd rendement of een volledige kapitaalbescherming bieden. "Als een rendement u te mooi lijkt om waar te zijn, is dat meestal ook werkelijk zo", aldus nog de FSMA. 

Lijst

Op de lijst van verdachte websites komt vaak de termen "crypto" of "bitcoin" terug in de link. De waakhond benadrukt dat er vermoedelijk nog meer sites zijn die mogelijk frauduleus zijn. 

Bekijk hier de volledige lijst van de FSMA. 
4 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Gerhard VAN NIEUWENHOVE

  Ik heb chocolade munten tegen mooi prijsje ? Zij die eerst starten rijven eind van het jaar veel binnen ....

 • jan van dessel

  Twee keer slecht nieuws vandaag voor de cryptomunten en nog steeds geen reactie van de believers.

 • Jan Sierens

  Hoe cynisch: FSMA waarschuwt dus voor oplichters onder de oplichters.

 • Geert Blanchart

  Ze kosten 1 Euro 't stuk als gadget en in a plastic hard cast.... Ja on line...