Ook Saint-Romans van Franse kaasfabrikant teruggeroepen

Eerder werd al opgeroepen om de kazen Saint-Félicien en Saint-Marcellin terug te roepen.
Twitter Eerder werd al opgeroepen om de kazen Saint-Félicien en Saint-Marcellin terug te roepen.
Het federaal voedselagentschap (FAVV) laat niet alleen de kazen Saint-Félicien en Saint-Marcellin van de Franse kaasfabrikant La Société Fromagerie Alpine terugroepen wegens een mogelijke besmetting met de bacterie E.coli, maar ook de kaas Saint-Romans, van dezelfde producent. Dat zegt het vandaag in een mededeling.

Deze producten zijn in ons land verkocht via verschillende verkooppunten en onder verschillende merken, klinkt het. Het FAVV heeft de betrokken Belgische bedrijven de opdracht gegeven deze kazen uit de handel te nemen en de consument lokaal te informeren via affiches aan de rekken. Klanten wordt opgeroepen om de kaas niet te eten en terug in te leveren bij het verkooppunt.

De kaas Saint-Romans draagt de stempel FR 26 281 001 CE en heeft een houdbaarheidsdatum van 08/03/2019 tot en met 03/06/2019.
2 reacties

Alle reacties zijn welkom zolang ze voldoen aan de do's en don'ts die je hier kan terugvinden: gedragsregels. Elke dag ontvangen wij duizenden reacties, het kan enkele uren duren voor jouw reactie wordt geplaatst. Wordt jouw reactie afgekeurd dan werd er geoordeeld dat deze onze gedragsregels schendt.


  • Georges Vande Velde

    Vroeger (60 jaar geleden) aten we alles op zelfs zonder al die regeltjes en we werden nooit ziek. Nu is alles super verpakt voorzien van “bewaarmiddelen e.a kleurstoffen” en de kankergevallen worden steeds erger. Heeft iemand daar een zinnig antwoord op ?

  • guido vermeyen

    Er worden de laatste tijd veel coruyt-producten teruggeroepen...eieren, boter, vlees..komt dit door de lakse controle, of wordt de concurrentie te veel voor Colruyt, zodat er minder geld gaat naar controle...