Ook benzine wordt duurder: prijs stijgt naar hoogste niveau in drie jaar

.
Thinkstock .
Benzine tanken wordt morgen opnieuw duurder. Voor Benzine 95 E10 stijgt de prijs zelfs naar het hoogste niveau in ruim 3 jaar. De dieselprijs was eerder deze week al naar het hoogste peil ooit gestegen.

De federale overheidsdienst Economie kondigt aan dat de maximumprijs voor Benzine 95 E10 met 1,8 eurocent stijgt tot 1,553 euro per liter. Bij Benzine 98 E5 bedraagt de stijging 1,6 eurocent tot 1,637 euro per liter.

De prijsstijging is een gevolg van schommelingen van de koersen van olieproducten en/of biocomponenten op de internationale markten.
76 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Eduard Vanderheyden

  Loont het eigenlijk nog om te gaan werken? Ik denk dat als je werkt en 50km enkel per dag of 100km X 21 dagen en met benzine rijd je beter gaat Stempelen.

 • Geert Steyaert

  Stem op de groenen en je bent zeker bestolen. Op alle vlakken zal men betalen & bedrijven zullen nog verder weg trekken uit België. Geef groen nooit de macht mensen.

 • Lieve Geyter

  Jullie moeten hier niet klagen ga op straat laat het duidelijk zijn dat de regering veel te hoge accijnzen vragen op brandstof, het moet gedaan zijn. Alle Belgen op straat of ge gaat straks 2€/l betalen!

 • Lieve Geyter

  Massaal gaan staken waar zijn de vakbonden nu!!! Dit zijn criminele prijzen!

 • Tom Faes

  Prijs van diesel enkele maande geleden 0.99 € /L Nu is de prijs 1.64 € /L prijsstijging van 65.66 % en Van Overdveldt maar btw en accijnzen binnenrijven en dit allemaal terwijl de begroting met ongeveer 8 miljard euro ontspoort . ""Where is the money "" beste De Wever ?? in pocket van mandaten partij nva ?