Exclusief voor abonnees

Onze sommeliers proeven 100 festivalwijnen en selecteren hun absolute toppers: “Een koopje, deze wijn op gastronomisch niveau”

Sommeliers Sepideh Sedaghatnia en Frank Van Der Auwera.
Pieter-Jan Vanstockstraeten/Photo News Sommeliers Sepideh Sedaghatnia en Frank Van Der Auwera.
September is dé wijnmaand bij uitstek. In zowat elke supermarkt regent het fikse kortingen op vele honderden flessen. Naar jaarlijkse traditie proeven wijnkenners Sepideh Sedaghatnia en Frank Van der Auwera 100 festivalwijnen voor, op zoek naar de beste prijs-kwaliteitsverhouding. Dat leverde dit jaar zes absolute toppers op. Bovendien geeft onze wijngids hieronder je een handig overzicht van alle voorgeproefde flessen per supermarkt. Keuzestress is verleden tijd met je eigen sommelier op zak. In ons complete wijndossier lees je dan weer alle adviezen over wijn, van proeven tot serveren.

Je hebt 11% van dit artikel gelezen

Dit artikel is exclusief
voor abonnees.

Word ook abonnee en steun Rode Neuzen Dag. Jouw eerste betaling gaat integraal naar Rode Neuzen Dag

 • Steun Rode Neuzen Dag en word abonnee voor 27/11
 • Slechts €6,95 per 4 weken
 • Stop wanneer je wil
Abonneer je nu10 reacties

Alle reacties worden voor publicatie gelezen -en goed- of afgekeurd- door het moderatie-team van HLN. Elke reactie moet voldoen aan deze gedragsregels.
Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie.


 • Louis Meeus

  Boerenbedrog, die denken ook dat ze het warm water hebben uitgevonden. En dan worden ze daar nog voor betaald ook.

 • Marie-José Maelstaf-Pape

  Ik koop mijn wijn vooral in de Cora, die staat er natuurlijk weer niet bij.

 • DONALD BORREMANS

  Wijn is - zoals zoveel dingen - een kwestie van smaak, niet meer, niet minder. Al de rest is show! En wat smaakt betreft, voor mij hoeft het geen Franse te zijn.

 • DIRK RASSCHAERT

  Alles hangt af van hun sponsors zeker? Weet U nog , die test waarbij gerenommeerde wijnkenners de "echte" topwijn niet van een in een labo gefabriceerde wijn konden onderscheiden? Wat smaakt is lekker, dat is persoonlijk en heeft niks te zien met de prijs, noch het etiket. En de rest is gewoon bullshit en uitgevonden om zich te kunnen onderscheiden van het "gepeupel". Kijk eens wat ik mij kan permitteren!!!!!

 • wim rooyakkers

  In de supermarkt staan top wijnen voor mij,want de smaak is persoonlijk..het is maar wat men er van vind.