Ongeveer 221 miljard versluisd van België naar belastingparadijzen in 2016

De Britse Maagdeneilanden
Thinkstock De Britse Maagdeneilanden
Vorig jaar hebben 853 Belgische bedrijven meer dan 221 miljard euro ondergebracht in belastingparadijzen, schrijft Le Soir vandaag. De krant baseert zich op cijfers van de federale overheidsdienst Financiën over de aangifte van deze buitenlandse transacties. De Belgische wetgeving verplicht bedrijven om dergelijke transacties naar landen op de "zwarte lijst" te melden als het bedrag hoger ligt dan 100.000 euro per jaar.

Op die zwarte lijst staan onder meer Monaco, de Britse Maagdeneilanden en de Kaaimaneilanden omdat het landen met onbestaande of lage belastingen zijn. Singapore, Panama en Hongkong staan niet op deze zwarte lijst, hoewel dat volgens de letter van de wet zou moeten, schrijft de krant. Het Groothertogdom Luxemburg is sinds 2016 van de lijst gehaald.




34 reacties

Je naam en voornaam verschijnen bij je reactie
Door het plaatsten van een reactie, ga je akkoord met de gedragsregels


 • Jm Capon

  Oei de Vlaams-nationalisten gingen hier toch werk van maken, weeral de schuld van de walen, de Nederlanders, de vakbonden, de Ps, het goede weer, Allez welke uitvluchten zijn er nog? Goed bezig onze regering, ze gaan ons wel verder pluimen

 • Jan Put

  Zal niet van de gewone werkende man of vrouw zijn.

 • Grote Zorgen

  Daar moet een gepensioneerde voor boeten iedereen zijn pensioen naar beneden ( behalve voor diegene die meer dan 3000 euro pensioen hebben.

 • Fernand Vanbesien

  hoelang gaan we dat blijven verdragen???????

 • frank triolet

  En niemand begrijpt dat er zwart geld moet zijn om de economie draaiend te houden. Als je 70% moet afstaan wie wil er dan nog investeren en wie gaat er dan jobs geven. De vakbond haha